bezár
 

zene

2008. 02. 16.
NFZ – öt nap, öt koncert Spanyolországban
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
NFZ – öt nap, öt koncert Spanyolországban Február 16. és 20. között minden este más spanyol városban koncertezik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Kocsis Zoltán vezényletével. A friss MIDEM-díjas együttes és vezetője turnéját nagy várakozás előzi meg Spanyolországban.

Valladolidban, Barcelonában, Castellónban és Alicantéban csupa B-dúr hangnemű művet ad elő a Nemzeti Filharmonikus Zenekar: három szimfóniát és egy zongoraversenyt - Haydn, Mozart és Schubert alkotásait. Gironában három Mozart-kompozíció mellett Schubert III. szimfóniáját szólaltatják meg. A Mozart-zongoraversenyek szólistája maga a karmester, Kocsis Zoltán lesz, aki a versenyműveket a zongora mellől dirigálja.
Kocsis Zoltán a zongoránál
Fellépéseik helyszínei az ország legrangosabb koncerttermei közé tartoznak: az éppen százéves, több mint kétezer fő befogadására alkalmas, patinás barcelonai Palau de la Musica és az 1847-ben megnyílt alicantei Teatro Principal éppúgy, mint a valladolidi és gironai auditorium, vagy a 2004-ben átadott, modern kongresszusi központ és hangversenyterem Castellónban.

nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés