bezár
 

gyerek

2018. 03. 22.
Gyerekfotók és képességfejlesztés
Áprilisban is izgalmas kiállításokkal és foglalkozásokkal vár mindenkit a Deák17 Galéria
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyerekfotók és képességfejlesztés A Deák17 Galéria áprilisban is izgalmas kiállításokkal és foglalkozásokkal vár mindenkit! A bálna gyomrában című kiállítás április 14-ig látogatható. Március 30-án pedig kiállítás nyílik Ata Kandó fotóművésznő gyermekeket ábrázoló fényképeiből Ata meséi címmel. Ehhez kapcsolódóan két új múzeumpedagógiai foglalkozás is indul, különböző korosztályok számára.

Kiállítás
A bálna gyomrában
2018. március 7 - 2018. április 14.

Kiállítás a rákospalotai Meixner Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak alkotásaiból. Az iskola a művészeti nevelés során nem csak az egyes ábrázolási konvenciók, a különböző eszközök használatának elsajátítását tartja fontosnak, hanem, hogy az alkotás folyamata maga is örömet okozzon. Jelentős helyet foglal el a mindennapjaikban az ökotudatos életmód és a fenntarthatóság, aminek a lenyomata a képzőművészeti alkotásokon is visszatükröződik.

Dezsi Rebeka alkotása

Kiállítás
Ata meséi - Ata Kandó gyermekfotói a Deák17 Galériában
2018. március 30 - 2018. június 2.

Ata Kandó (1913-2017) magyar fotóművésznő egy fantasztikus életművet és példaértékű életet hagyott ránk. Munkásságát Pro Cultura Hungarica kitüntetéssel és a Magyar Fotóművészek Szövetsége Életműdíjával ismerték el. Fényképezett az 1956-os forradalom után, járt a dél-amerikai dzsungelben és divatfotói is ismertek.

A Deák17 Gyermek- és Ifjúsági Művészeti Galéria a XX. század fotóművészetének e jeles képviselőjére gyermek tematikájú alkotásainak bemutatásával emlékezik meg. A kiállítás szándéka továbbá, hogy új utakat nyisson a hazai közönség felé, mert a határainkon túl megbecsült művész alkotásait és különleges látásmódját sajnos a hazai közönség ezidáig nem élvezhette megfelelő mértékben.

A kiállítás három szekciójának - fotó, könyv, film – célja, hogy minél átfogóbban mutassa be azt a mély humánumot és a másik iránti érdeklődést, amely olyannyira jellemezte Ata Kandót és fotómunkáit.

Az esemény a Budapest Fotó Fesztivál és a Budapest Art Week keretében kerül megrendezésre. A kiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivállal és a Magyar Fotográfiai Múzeummal együttműködésben jött létre.

Ata Kandó: Álom az erdőben

Időszaki Foglalkozás
Képek találkozása - foglalkozás az Ata meséi című kiállításhoz
kérhető: 2018. június 2-ig
Ajánlott korosztály: 7-11 évesek
Időigény: 60 perc

Leírás: A foglalkozás során megismerkedhetnek a gyerekek Ata Kandó művészi fotóival, melyeken a gyermekeknek fontos, önálló szerepe van. Mindnyájuk tekintete érzelmeket, hangulatot, vágyakat kifejező arc. Ezek a gyerekek a világ minden tájáról „érkeztek” hozzánk különböző kultúrákból, s habár számtalan dologban különböznek egymástól, mind a kultúrát, élethelyzetet, kort, lakóhelyet tekintve, közös bennünk, hogy egyediek. Tekintetükkel mesélnek nekünk. A foglalkozás során az ideérkező diákok „átrajzolhatják” ezeket a képeket, beletehetik saját magukat Ata Kandó világába. Fejleszthető kompetenciák: önkifejezés, asszociációs készség, kreatív és konstruktív gondolkodás, digitális kompetenciák, reflexió, történetmesélés.
Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

Időszaki Foglalkozás
Láss, érezz, játssz! – foglalkozás az Ata meséi című kiállításhoz
kérhető: 2018. június 2-ig
Ajánlott korosztály: 12-18 évesek
Időigény: 60 perc

Leírás: A foglalkozás során sok mindent megtudhatunk Ata Kandóról, életéről, munkásságáról. Nemcsak látjuk képeit, de némelyiket halljuk, némelyiket megtapintjuk, némelyiket meg is kóstoljuk. Számtalan eszközzel és különböző érzékszerveinkkel közeledünk fotóihoz és próbáljuk megérteni vagy csak egyszerűen érezni őket. Az ideérkező osztályokat kvízjáték, titokdoboz várja, írhatnak naplóbejegyzést, létrehozhatnak állóképeket Ata Kandó fotóihoz kapcsolódva. Fejleszthető kompetenciák: kreatív és konstruktív gondolkodás, asszociációs készség, önkifejezés, történetmesélés, figyelemkoncentráció, csapatmunkára való készség, drámai érzék fejlesztése.
Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

Állandó Foglalkozás
Budapest hangjai
Ajánlott korosztály: 12-18 évesek
Időigény: 50 - 60 perc

Leírás: Fedezzük fel együtt Budapest hangjait! Lássuk magunk előtt a várost és nevezetességeit. A foglalkozás során a gyerekek hangok és egyéb eszközök segítségével rakhatják össze Budapestet a fejükben, majd egy általuk létrehozott játékos térkép formájában. Izgalmas, kreatív foglalkozás csapatmunkában. Fejleszthető kompetenciák: grafikai tervezés, képfelosztás, tömörítés, kreatív gondolkodás, figyelemkoncentráció, csapatmunkára való készség, hallási figyelem-, észlelés fejlesztése.
Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

Cím: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria - 1052 Deák Ferenc utca 17. I. emelet
Nyitvatartás: Kedd-péntek: 10:00 - 18:00 / Szombat: 09:00 - 13:00 / Vasárnap és hétfőn: zárva

A kiállítások és foglalkozások díjmentesen látogathatóak.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Aminek nincs helye egy könyv kapcsán
A HUBBY állásfoglalása
Papolczy Péter (William Shakespeare, Szabó Lőrinc): Hogyne szeretnélek? Szonettek három hangra, Tilos az Á, 2019.
A Lehetnék bárki című antológiáról

Más művészeti ágakról

Paul Auster: Mr. Vertigo , 21. Század Kiadó, 2020
irodalom

Kabaiak a horizonton Kabaiak a horizonton
A Kabai fivérek kötetbemutatója a Kis Présházban
art&design

A nemzetközi vérkeringés felé A nemzetközi vérkeringés felé
Háttérinterjú Kukla Krisztián kurátorral a magyar művészet nemzetközi kapcsolatairól, a járványhelyzet művészeti világra gyakorolt hatásairól, a Leopold Bloom díj és az aqb jövőjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés