bezár
 

gyerek

2020. 04. 18.
Döntsd el te!
Mészöly Ágnes: Csepp
Tartalom értékelése (3 vélemény alapján):
Megtörtént már, hogy egy adott szereplő története oly mértékben magával ragadott, hogy különböző teóriákat gyártottál a cselekmény folytatásáról? A válasz bizonyára igen, akár a könyveket preferálod, akár a filmek, sorozatok világában érzed magad otthon. Hányszor voltál elégedetlen egy mesterműnek mondott alkotás befejezésével? Gondoltál már arra, hogy ha lett volna beleszólásod, mit változtattál volna meg a történetben? Ha szeretnél valami újat kipróbálni, és érzel magadban késztetést, hogy időről időre segíts eldönteni, hogyan folytatódjon egy új, kamaszoknak szóló kalandregény, ezt a kezdeményezést neked találták ki!

Ebben az embert próbáló időszakban épp olyan fontos az új elfoglaltságok keresése, mint a napi rutin viszonylagos kialakítása és megtartása. A bezártság lehetőséget ad olyan foglalatosságok kipróbálására, melyekre eddig a mindennapi rohanás miatt sosem, vagy csak ritkán adódott lehetőségünk. A Pagony és a Tilos az Á szerzői sokféle módon segítenek átvészelni a bezárva töltött időt.

Mészöly Ágnes a Szabadlábon, a Darwin-játszma, a Hanga és Várkony-sorozat szerzője, és – Molnár T. Eszter mellett – Az Emberek országa társszerzője arra használja a „szobafogságot”, hogy megírja Csepp című kalandregényét, ám ezúttal az olvasók is beleszólhatnak az alkotásába. Minden fejezet a Tilos az Á Könyvek Facebook oldalán jelenik meg először, és két, vagy akár több választási lehetőséggel ér véget. A publikált fejezeteket mindig egy szavazás zárja, ahol három napig várják a voksokat, és a szerző abban az irányban folytatja a történetet, melyet az olvasók kijelöltek számára, amelyre a legtöbb szavazat érkezett.

Eddig négy fejezetet mutatott be, amit itt lehet egyben elolvasni. A regény főszereplője egy Ash nevű árva gyerek, akit egy nyomornegyed határában találtak. A történet Timaruban játszódik, a domináns helyszín eddig a Telep, ahol a főhős együtt dolgozik Tak bácsival, Zakkel és Morttal. A történetben megjelennek az ellenséges banditákra emlékeztető, rettegett kurkászok, valamint a rendőrökre emlékeztető Testületiek is. Mészöly Ágnes a tárgyakkal, színekkel, szavakkal egyaránt játszik, egy új , képzeletbeli univerzumot teremt, ahol a kreativitásnak csupán a képzelet szabhat határt.

Akinek felkeltette az érdeklődését Mészöly Ágnes ötletes vállalkozása, és szeretné Ash izgalmas kalandjait nemcsak nyomon követni, hanem alakítani is, keresse a játékot a Tilos az Á Könyvek Facebook oldalán, olvasson, döntsön, majd szavazzon!

A kép forrása: SZÁZHOLD online             

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Szujó Orsolya --


Más művészeti ágakról

Andrew Rossi: Az igazság nyomában: Félretájékoztatás és az álhírek ára
irodalom

Agyadra megy az irodalom Agyadra megy az irodalom
Nézzünk bizakodva a múltba! – Alternatív Trianon. Szerkesztette Cserna-Szabó András és Fehér Renátó. Cser Kiadó, 2020.
színház

Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád
Shakespeare Szentivánéji álma a londoni Bridge Theatre előadásában és a National Theatre közvetítésében
építészet

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés