bezár
 

art&design

2020. 05. 20.
Nagy-György Ágnes keramikus alkotásaiból rendeztek kiállítást Hódmezővásárhelyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy-György Ágnes keramikus alkotásaiból rendeztek kiállítást Hódmezővásárhelyen A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kerámiatervezés szakos, végzős hallgatója alkotásaiból rendeztek Timescapes címmel kiállítást a Tornyai János Múzeumban.

Nagy-György Ágnes részt vett már 2018-ban és tavaly is egy-egy munkájával a Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskola beszámoló kiállításán az Alföldi Galériában. A fiatal művész néhány hete kereste meg a közgyűjteményt, a járvány miatt diplomakiállítását ő sem az egyetemén, hanem szülővárosában rendezte meg.

A Tornyai-múzeum rendszeresen bemutatkozási lehetőséget kínál fiatal alkotóknak, a Vásárhelyi Őszi Tárlaton ösztöndíjat elnyerő művészek a következő esztendőben önálló kiállítással jelentkezhetnek. A gyűjteményes kiállításokon is gyakran szerepelnek pályakezdők. Képiró Ágnes, helyi művészettörténész hangsúlyozta: Hódmezővásárhely környékén több ezer éves hagyományai vannak a kerámiaművészetnek, ugyanakkor a kortárs törekvések is fontos szerepet játszanak a város művészeti életében. Nagy-György Ágnes anyaghasználatával a legősibb hagyományokat követi, témaválasztása pedig friss és izgalmas.
A keramikus olyan komplex kiállítást szeretett volna létrehozni, amely képes valahogy láthatóvá tenni az időt- a tárlat az angol time és landscape (idő és tájkép) szavakból alkotott címe is ezt jelképezi. A kiállítás anyaga egy kültéri és egy galériában bemutatott részből áll. A kerámiatárgyak mellett agyagot, földet, homokot formált meg és rétegzett egymásra, majd napról-napra fotókat és videókat készítve dokumentálta, hogy a természetes folyamatok miként hoznak létre új struktúrákat. A kiállításon szerepelnek ezek a fotók és videók is.
A járványhelyzet miatt a tárlat jelenleg nem látogatható, a diplomakiállítás védése is online történik majd.

Képek: diploma.mome.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Interjú Hegyi Lóránddal
Egy pozitív példa: Cered

Más művészeti ágakról

irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés