bezár
 

irodalom

2021. 07. 13.
OGM fotónapló – 2021. június
Kopaszi hát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csak akkor vettem észre a fiút, mikor a hátamra kezdett rajzolni. Az alkoholos filc szagára azonnal ráismertem, meg is ijedtem, mi történik, de a kíváncsiságom felülkerekedett, velem úgysem történik soha semmi, megdermedve ültem.

Maradjon még egy kicsit, szólalt meg egy perc múlva. Csak azt éreztem, hogy köröket és vonalakat húzogat a hátamra, szépen sorban, egyre többet, jó szorosan egymás mellé. Szereti a zenét? Hogyne szeretném, feleltem most már türelmetlenül, forgolódni kezdtem. Hegedűtok és fényképezőgép volt nála, szemüvegéről erősen tükröződött a nap. Gyakran jár ide? Persze, naponta, de most már mondd meg, mit művelsz! Egy rövid dalt írtam magára. Csak arra figyeljen, hogy minden nap ugyanígy üljön ugyanide, és akkor működni fog. Ha pedig tetszik, tetováltassa magára. Na jó, de akkor játsszad már el, ha kérhetem, mégis csak az én hátam, fordultam volna felé, de már csak azt láttam, ahogy vissza se nézve felszáll a kettes villamosra és bezáródik mögötte az ajtó.

Kopaszi hát

nyomtat

Szerzők

-- Oláh Gergely Máté --

Oláh Gergely Máté (1983). A Kodolányi János Főiskola angol nyelv- és irodalomtanár – kommunikáció szakán végzett 2006-ban. Reklámügynökségi munkája után jelenleg szabadúszó fotós, leginkább eseményfotókat, portrékat és utcafotókat készít, nem áll tőle távol a szociofotózás sem.


További írások a rovatból

irodalom

Krasznahorkai László Zsömle odavan című regényéről
Petőfi Sándor válogatott művei törökül
Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról

Más művészeti ágakról

art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés