bezár
 

irodalom

2021. 07. 13.
OGM fotónapló – 2021. június
Kopaszi hát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csak akkor vettem észre a fiút, mikor a hátamra kezdett rajzolni. Az alkoholos filc szagára azonnal ráismertem, meg is ijedtem, mi történik, de a kíváncsiságom felülkerekedett, velem úgysem történik soha semmi, megdermedve ültem.

Maradjon még egy kicsit, szólalt meg egy perc múlva. Csak azt éreztem, hogy köröket és vonalakat húzogat a hátamra, szépen sorban, egyre többet, jó szorosan egymás mellé. Szereti a zenét? Hogyne szeretném, feleltem most már türelmetlenül, forgolódni kezdtem. Hegedűtok és fényképezőgép volt nála, szemüvegéről erősen tükröződött a nap. Gyakran jár ide? Persze, naponta, de most már mondd meg, mit művelsz! Egy rövid dalt írtam magára. Csak arra figyeljen, hogy minden nap ugyanígy üljön ugyanide, és akkor működni fog. Ha pedig tetszik, tetováltassa magára. Na jó, de akkor játsszad már el, ha kérhetem, mégis csak az én hátam, fordultam volna felé, de már csak azt láttam, ahogy vissza se nézve felszáll a kettes villamosra és bezáródik mögötte az ajtó.

Kopaszi hát

nyomtat

Szerzők

-- Oláh Gergely Máté --

Oláh Gergely Máté (1983). A Kodolányi János Főiskola angol nyelv- és irodalomtanár – kommunikáció szakán végzett 2006-ban. Reklámügynökségi munkája után jelenleg szabadúszó fotós, leginkább eseményfotókat, portrékat és utcafotókat készít, nem áll tőle távol a szociofotózás sem.


További írások a rovatból

Petőfi Sándor válogatott művei törökül
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés