bezár
 

gyerek

2021. 11. 22.
Elindult a Kuflik 3. évada
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elindult a Kuflik 3. – A kuflik és az Akármi sorozat a Magyar Telekom Videótékájában. Kedvenceink új barátokkal, nem akármilyen kalandokkal és egy poénos rapslágerrel tértek vissza. A 13 új epizódot nemcsak a gyerekek, hanem a szülők és a kamasz tesók is imádni fogják. Az új évadba két bónusz epizód is bekerült, amit korábban a sorozat moziváltozatában nem láthatott a közönség. Az egyik részben Zödön és Valér szerepet cserélnek, a másikban pedig jelentés nélküli szavak okoznak mulatságos perceket.

A KEDD Stúdió gyártásában készült harmadik évadban olyan akármik történnek a kuflikkal, hogy az aztán tényleg nem akármi! Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben.

A 13 új epizódból az is kiderül, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi! A hét kufli emellett olyan új szereplőkkel is megismerkedik, mint a titokzatos Mamóka, az ormányos Flömd, aki „szökdelős-elkapdosósozni” is tud, és a csavargó Vándorkaktusz, aki messzi földről érkezik az elhagyatott rétre.

A Kuflik 3A kuflik és az Akármi erőssége a vizuális poénok mellett a sok-sok vicces hanghatás. „A kuflik hangzásvilága egy hatalmas játszótér. A figurák gyakran teljesen más hangon szólalnak meg, mint amire a megjelenésük alapján számítanánk: az ormányos Flömd például egy nagy elefánt, aki vékony orrhangon beszél” – mesélte Jurik Kristóf rendező egy interjúban. 

A sorozat egyik epizódjában pedig egy mókás rapdal is felcsendül a mesélő, Scherer Péter színművész hangján. Ez a Csitt-csatt dal, amely szerintünk a következő nagy rajzfilmsláger lesz. A hozzá készült videó a Kuflik YouTube csatornájára is felkerült, és már több mint 15 000-en látták.

Szintén remek hír, hogy a sorozat 3. évada mellett a legújabb Kuflik-film, A kuflik és az Akármi is elérhetővé vált a Telekom Videótékájában. A rajzfilm augusztusban mutatkozott be a mozikban, és pár hét leforgása alatt több mint tízezren váltottak rá jegyet.  

A Kuflik sorozat 3. évadában és A kuflik és az Akármi a KEDD Animációs Stúdió műhelyében készült. A hangzásvilág Alpár Balázs zeneszerző munkája, producere a Bogyó és Babóca-filmeket is jegyző Oscar-nominált M. Tóth Géza. A filmben látható 10+1 történet szövegét a Kuflik-könyvek szerzője, Dániel András írta.

A négyzetes kép forrása: www.facebook.com/egykupackufli

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Csáki László: Kék Pelikan
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés