bezár
 

gyerek

2022. 09. 01.
Olasz gyerekkönyv-illusztrátorok és roma képzőművészet a Deák17 Galériában
Ezt hozza az ősz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Olasz gyerekkönyv-illusztrátorok és roma képzőművészet a Deák17 Galériában Az ősz beköszöntével a budapesti Fashion Streetről nyíló Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria két új ingyenesen látogatható kiállítással várja az érdeklődőket. A Galéria két kiállítóterében újra felfedezhetjük, milyen sokszínű is a világ: a GENERAZIONI című kiállítással az elmúlt évtizedek legjobb olasz gyerekkönyv-illusztrációinak mesés világába csöppenhetünk, a KAPUŐR című tárlattal pedig a hazai roma képzőművészet jelenét és jövőjét ismerhetjük meg közelebbről. 

A Deák17 nagy kiállítóterében nyíló GENERAZIONI kiállítás a legjobb olasz gyermekkönyv illusztrátorok munkáit mutatja be több generáción keresztül napjainkig. Munari interaktív történeteitől Innocenti aprólékosan kidolgozott, festői fantáziavilágán át az ezredfordulós nemzedék tarka képkönyveiig vezeti a látogatót az elmúlt száz év olasz illusztrációi között. A tárlaton mintegy száz gyermekkönyv is szerepel, amit végig lapozva ki-ki meggyőződhet róla, hogy valóban érdemes Olaszországra figyelni.

A PesText világirodalmi fesztivállal együttműködve megvalósuló kiállítást Rofusz Kinga illusztrátor nyitja meg szeptember 7-én 18:00 órakor. Az egyéni látogatók mellett a Deák17 Galéria pedig iskolai osztályokat is örömmel vár, hiszen a szokásos módon több múzeumpedagógiai foglalkozással is készül három különböző korcsoportnak.

A kiállítás október 13-ig tekinthető meg.  

Kevés alkalom nyílik arra, hogy betekintést nyerjünk a kortárs roma képzőművészetbe, a KAPUŐR tárlat szerencsére pont ezt a hiányt pótolja a RomKult Alapítvány tehetségtámogató programjának bemutatásával. A roma képzőművészet Péli Tamás iskolateremtő festészetéből eredő tradícióinak folytatója, Kunhegyesi Ferenc a legfiatalabb generáció számára tölti be a kapuőr szerepét, amikor mentorként támogatja az ígéretes képzőművészek útkeresését. Mester és tanítványai közös kiállításán az egyetemesség a kulcsszó: témáikban általános emberi értékeket hirdetnek, és globális problémákat boncolgatnak, amelyek összefogásra ösztönözhetnek bennünket.

A tárlat megnyitója szeptember 3-án, szombaton 11:00-kor lesz, ahol Balogh Tibor grafikus, képzőművész, Rózsa Mónika, a RomKult Alapítvány művészeti vezetője, és Csányi Dávid színművész is közreműködik.

A kiállítás október 5-ig tekinthető meg.  

További információk elérhetőek innen:

https://www.deak17galeria.hu/kiallitasok/generazioni/

https://www.deak17galeria.hu/kiallitasok/kapuor/

A kép forrása:  Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden

Más művészeti ágakról

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés