bezár
 

gyerek

2022. 09. 01.
Olasz gyerekkönyv-illusztrátorok és roma képzőművészet a Deák17 Galériában
Ezt hozza az ősz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Olasz gyerekkönyv-illusztrátorok és roma képzőművészet a Deák17 Galériában Az ősz beköszöntével a budapesti Fashion Streetről nyíló Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria két új ingyenesen látogatható kiállítással várja az érdeklődőket. A Galéria két kiállítóterében újra felfedezhetjük, milyen sokszínű is a világ: a GENERAZIONI című kiállítással az elmúlt évtizedek legjobb olasz gyerekkönyv-illusztrációinak mesés világába csöppenhetünk, a KAPUŐR című tárlattal pedig a hazai roma képzőművészet jelenét és jövőjét ismerhetjük meg közelebbről. 

A Deák17 nagy kiállítóterében nyíló GENERAZIONI kiállítás a legjobb olasz gyermekkönyv illusztrátorok munkáit mutatja be több generáción keresztül napjainkig. Munari interaktív történeteitől Innocenti aprólékosan kidolgozott, festői fantáziavilágán át az ezredfordulós nemzedék tarka képkönyveiig vezeti a látogatót az elmúlt száz év olasz illusztrációi között. A tárlaton mintegy száz gyermekkönyv is szerepel, amit végig lapozva ki-ki meggyőződhet róla, hogy valóban érdemes Olaszországra figyelni.

A PesText világirodalmi fesztivállal együttműködve megvalósuló kiállítást Rofusz Kinga illusztrátor nyitja meg szeptember 7-én 18:00 órakor. Az egyéni látogatók mellett a Deák17 Galéria pedig iskolai osztályokat is örömmel vár, hiszen a szokásos módon több múzeumpedagógiai foglalkozással is készül három különböző korcsoportnak.

A kiállítás október 13-ig tekinthető meg.  

Kevés alkalom nyílik arra, hogy betekintést nyerjünk a kortárs roma képzőművészetbe, a KAPUŐR tárlat szerencsére pont ezt a hiányt pótolja a RomKult Alapítvány tehetségtámogató programjának bemutatásával. A roma képzőművészet Péli Tamás iskolateremtő festészetéből eredő tradícióinak folytatója, Kunhegyesi Ferenc a legfiatalabb generáció számára tölti be a kapuőr szerepét, amikor mentorként támogatja az ígéretes képzőművészek útkeresését. Mester és tanítványai közös kiállításán az egyetemesség a kulcsszó: témáikban általános emberi értékeket hirdetnek, és globális problémákat boncolgatnak, amelyek összefogásra ösztönözhetnek bennünket.

A tárlat megnyitója szeptember 3-án, szombaton 11:00-kor lesz, ahol Balogh Tibor grafikus, képzőművész, Rózsa Mónika, a RomKult Alapítvány művészeti vezetője, és Csányi Dávid színművész is közreműködik.

A kiállítás október 5-ig tekinthető meg.  

További információk elérhetőek innen:

https://www.deak17galeria.hu/kiallitasok/generazioni/

https://www.deak17galeria.hu/kiallitasok/kapuor/

A kép forrása:  Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Tanulmány Víkingur Ólafsson videóklipjéről
Interjú Horváth Lóczi Judit és Fajgerné Dudás Andrea képzőművészekkel közös együttműködésről, anyaságról, pályakezdetekről, példaképekről
Palojtay János doktori koncertjéről
Turi Tímea és Gál Ferenc a Margón


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés