bezár
 

film

2008. 08. 12.
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 13.
Sziget demotivator 1.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 13. Komolyan, veszélyességi pótlékot fogok kérni magamnak, valami védőital formájában. Nem elég ez a rohadt olimpia, még a Sziget is itt van nekünk! Apropó, olimpia, bejött a tippem, Leni Riefenstahl összes propagandafilmje és Fidel Castro monstre beszédei elbújhatnak a megnyitó mögött. Persze szép, és ha valaki felvette, szóljon, de azért mégiscsak: FREE TIBET!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! NE NÉZZÉTEK AZ OLIMPIÁT!!
Hát basszus, pár hete ajánlottam mindenkinek hogy vegye videóra az Éjszakai rohanást, erre most kiadják DVD-n! Remélem, ezt majd a többi filmmel is megteszik, amiket ezután videóra vetetek veletek! Ráadásul képzeljétek, mi történt. Ülök a régi törzshelyemen, és egyszercsak odajön az a részeg, aki már beleugatott egyszer az ajánlásba, és kérdi, mit csinálok. Mondom, hogy azt, amit a múltkor is: TV-ajánlót írok. Erre elkezd röhögni, és aszongya: "édes ecsém, mi a f***nak írsz ajánlót, amikor egész Budapest, mit Budapest, egész Európa a Sziget Fesztiválon veri majd a f***át, csak a hozzánk hasonló szerencsétlen, csóró fütyik fognak még ekkor is tévézni!" Én ebbe belegondoltam, és a prae.hu érdekeit szem előtt tartva elhatároztam, hogy mindenkit el fogok bátortalanítani a Szigettől. Azért egy biztonsági tipp a mégis menőknek: maradjatok a metálos színpad környékén, ott jó dolgok lesznek.

HÉTFŐ

Cinemax 2, 9:05: Szörnycsütörtök - NEM horror. Norvég filmdráma.

ugyanott 20:00: Búcsúgolyó - a wannabe öngyilkos akaratán kívül mást sebesít meg, és életeken változtat, nem biztos, hogy jó irányba. Maradtál volna a pengénél vagy az altatónál.

Filmmúzeum, 10:20: A pokol háza - a gengszterek mindenkit átvernek, a munkatársaikat még inkább. És ha árvák a munkatársaik, akkor különösen!

ugyanott 20:00: Élet a kastélyban - Catherine Deneuve és Philippe Noiret élik a gazdag köcsögök életét, majd a világháborúban angol és német katonák pályáznak egyikük kezére.

RTL Klub, 11:35: Hanta-palinta - ezt aztán újraforgatták, Apám, a hős címmel. Gerard Depardieu mindig hozza a formáját, néha túlságosan is. Már úgy értem, fogyóznia kéne kicsit.

Szabotázs ugyanott 23:15: Szabotázs - Takács Tibor filmje. A főbb szerepekben Mark Dacascos és Carrie Ann-Moss.

Cinemax, 20:00: Testvérek közt - lelkizés, testvérek, mittudomén:
Testvérek közt

Duna Televízió, 20:20: Utazások egy szerzetessel - doksi Böjte Csabáról.
Böjte Csaba

m2, 21:55: Kilenctől ötig - Jane Fonda, Lily Tomlin és Dolly Parton fellázadnak az őket kizsákmányoló munkahelyi főnök ellen. Tökéletes kiszolgálás:
9to5

Viasat3, 23:10: Halálos nyugalom - Billy Zane megint tengerre száll. Megint gazdagék hajókáznak, és megint elbaszódik az egész. Billy boyon kívül még Sam Neill és Nicole Kidman, vagyis a filmes pszichopata és a szcientológus-pin-up girl. Ez nem a Titanic, ne hülyéskedjetek már!
Titanic?????????

film+2, 23:20: Party szörnyek - Ha jól emlékszem, Culkin meg valami másik langyoska mindjárt az elején édeshármasba keverednek egy kutyával a szeméttárolóban. Hiába a jótékony elsötétítés, értjük mi a poént, de nem szeressük! A film pedig, nos, sajnos messze nem egy rokihorror, még az ilyenek ellenére sem:
Duna-parti szörnyek!!!!!!!!!!!!!!!!


KEDD

Ajjaj, hivatalosan is megkezdődik a Sziget, fedezékbe mindenki! A külföldi turisták etetése tilos! Kivételesen egy épeszű produkcióval nyit a butik: az okkal legendás Iron Maiden kapja elő a régi csontot, ami ma már max. az ő kezükben áll jól, de ott aztán nagyon. Nade nekem az ellenreklám a kenyerem, úgyhogy nézzük a tévét!

RTL Klub, 11:35: Szerelemért szerelem - Christina Milian-ból próbálnak színésznőt meg énekesnőt faragni. Ez a film a tanú, hogy kevés sikerrel!

ugyanott 21:15: Hudson Hawk - Egy mestertolvaj aranyat ér - hogy még Andy McDowell és Bruce Willis ellenére se lett kasza a kasszánál, az azért van, mert ez egy tipikusan se ilyen, se olyan film.
Hudson Hawk

TV2, 21:10: A felejtés bére - avagy Philip K. Dick sírjában forog, mint állat, és csak Uma Thurman kedvéért hagyja abba néha:
A felejtés bére

MGM, 22:15: Én lőttem le Andy Warholt - hát persze, én meg a római pápa vagyok! Remélhetőleg korrekt látlelet Andy Warhol-ról és a Factory-ról.

m1, 23:20: Cigányvarázs - Az ezeregyedik bőr lenyúzása ugyanarról az egyre fárasztóbb filmes (ld. Kusturica-összes) és zenei (Gogol Bordello, Boban Markovic, Russkaja stb.) közhelyről (balkán- és roma-romantika, sírva vigadás, asztalcsapkodás, poharak tördelése, esküvők meg temetések).


SZERDA

A kanadaiak furcsák. Néha jó dolgokat produkálnak zeneileg (VoiVod, Bran Van 3000, LEN stb.), néha meg kifejezetten kibírhatatlan, rettenetes dolgokat (Skinny Puppy, Celine Dion, Bryan Adams, hogy tényleg csak a legszarabbakat említsem). Egy időben úgy tűnt, hogy Alanis Morrisette az elviselhetőbbek közé tartozik, de egyrészt az első lemezének a sikere akkora volt, hogy azóta se tudta felülmúlni valami emlékezetesebbel, másrészt hülyébbnél hülyébb filmes és tévés szerepekre vállalkozott (a Szex és New York-ban például kicserélte a nyálát valamelyik főszereplővel, és ha valami, hát EZ aztán tényleg gusztustalan). Ha már itt tartunk, azt se feledjük, hogy a fülünkön jön ki az a bizonyos száma ("enizünitájronik? hö! iccclájkréééééiiiiééééééjjjjjjjjn"). Meg ott volt az a meztelenkedős klip, aztán a meztelenséget imitáló ruha, ami nekem az utolsó csepp volt a vécécsészében. Így hát, öregen és bölcsen csak annyit mondok: nekem Alanis Morrissette olyan már, mint Sheryl Crow, az első lemeze az véletlenül vagányra sikerült, de az ötletet így is Liz Phair-től lopta. A napijegy ma is 8000 forint, és egy Kooks-koncertet is magában foglal, tehát akár még meg is érné. A helyzetet azonban némileg lerontja, hogy ezen a napon lesz az MGMT is, akiknek van EGY daluk, oszt' jónapot. Töltsd le azt az egyet (a klipet viszont hagyd ki, mert szar), és nézz értelmesebb pénzköltési lehetőség után. 8000 forint, basszus, hát ennyiből már egy jobb kurvához is be tudsz kéredzkedni fél órára! Legyen már eszed, ember!

Zone Europa, 13:15: A kívülállók - Coppola filmje a '60-as évek Amerikájának bandáiról. Alapjául Susan Eloise Hinton könyve szolgál.

ugyanott 16:35: A stewardessek a mennybe mennek - Mile High Club, mi? :D

ugyanott 20:00: Az aranyserleg - összegabalyodott kapcsolatok. Pénztelen szerelmesek gazdag pasikhoz meg nőkhöz mennek hozzá, aztán találkoznak, és rájönnek hogy szeretik egymást. Ha egy csöpp eszük lenne, eltakarítanák házastársukat, és a pénzből együtt élnének. De nincs eszük, és attól félek, tragédia lesz ennek is a vége. Humortalan tragédia, ráadásul.

Duna Televízió, 20:30: Novgorod: Levelek a középkorból - egy kis doksi, hogy tanuljatok is valamit!

film+2, 21:00: Elefánt - Gus van Sant filmje. Állítólag klasszikus. Én kerülöm a művészfilmeket, mert nem folyik bennük elég vér, és nincsenek bennük nagymellű nők gépfegyverekkel. Bezzeg Russ Meyer tudta, mitől döglik a légy!

TV2, 21:10: A csendestárs - Whoopi Goldberget nem szokásom szeretni, de ebben a vígjátékban még tűrhető.

RTL Klub, 21:15: Futóhomok (Piszkos bankbetétek) - Michael Caine banki ügyek után nyomoz, pedig fenyegetik ezzel-azzal. Nálunk is elkéne egy ilyen nyomozó!

m2, 21:55: Mélyvíz - meleg szerelem, gyilkosság, anya-fia kapcsolatos film Tilda Swintonnal, aki jó. Remélem ez a film is az lesz.

HBO Comedy, 22:00: Minden pasi disznó? - MI AZ HOGY! NAGYONIS!!! Mit gondoltok, miért ajánlok pornófilmeket is?

HBO, 23:05: Az információvadász - spanyol akciótrhiller, nem egy Fellini, de ezeket nem is azért szeressük! Ana Álvarez:
Az információvadász

Cinemax, 23:05: Lélekszám 436 - faszság. Fred Durst meg csak még jobban elbassza.
436

Filmmúzeum, 23:10: Hollywoodi emlékkönyv: Elvis Presley - mindenkinek, aki szereti.

m1, 23:20: A tűz angyala - nyomozás az anya öngyilkossága után.


CSÜTÖRTÖK

Ma megint a britmániás sznobbereknek kedvez a Nagyszínpad, aholis a Kaiser Chiefs nyomja el ugyanazt a pár akkordot és gesztust, amiből az egymást koppintó britpop bandák milliói építkeznek tizenakárhány éve (segítek: ezen bandák közül párnak ilyen a neve The [...]'s, a másikak meg csak szimplán minél hülyébb szóösszetételeket vettek fel úgy régen, mint most: Kula Shaker, Franz Ferdinand, stb.). A Császár Főnökök, amint azt már nyilván kitaláltátok, az utóbbi csoportba tartozik, és olyan is. Istennek hála, legalább az Oasis-t nem szabadították a nyakunkra az idén.

RTL Klub, 11:35: Családi vakáció - Chevy Chase, a családok kedvence szórakoztat minket.

ugyanott 21:15: Retrográd - Dolph Lundgren. 'Nuff said.

Zone Europa, 13:40: Daredevil: Tréfa - rövidfilm, beetetés.

HBO, 20:00: Harmadik típusú találkozások - Spielberg klasszikus filmes kasszafúrása, ufókkal. Ha szinkronos, vegyétek fel, a DVD-s kiadáson csak felirat van tudtommal.
Találkozás, egy régi szerelemmel, nem tudom miért...

TV2, 21:10: Kéjutazás - ha már Spielberg, a Kéjutazás az ő Párbajának pofátlan kiherélése. Leelee Sobieski-t viszont blokkolnám:
Kéjutazás

film+, 21:20: Gyilkos felvonó - ezt a címet, bazzz...:D Naomi Watts egyik B-kategóriás szerepe:
Gyilkos felvonó

m2, 21:55: Az én kis falum - akárhányszor megnézhető kis életbölcsesség. Olvassátok el Menzel két könyvét is! És persze Hrabal műveit is, amiből a filmjeit csinálta!

Duna Televízió, 23:00: A szerelem következményei -a házasság, mi más? Titokzatos ember titkai. Csak győzzük kivárni a végét, ami biztos, hogy nem fog annyit érni, hogy feledtesse a rá való várakozást. Ez a művészfilmek nagy csapdája, várakoztatják a nézőt. A semmi azonban, ha három órán át nézzük, még akkor is csupán egy nagy büdös semmi marad.

Viasat3, 23:15: Sűrű lé - ez most tényleg Daryl Hannah? vagy egy vámpír?
Hannah vagy vámpír?

m1, 23:20: Tetoválás - kemény a börtönélet a volt Jugoszláviában, és természetesen halállal ér véget. Ez nem spoiler, ez figyelmeztetés.

Lesz még a Cinemax-on 9:40-től az Airplane!, meg a film+2-n 22:55-től a Homokember.


PÉNTEK

A horoszkópom azt súgja, hogy a mai napon megint egy legendával kevesebb lesz, egész pontosan Johnny Rotten rajongói fognak szívni egy kurva nagyot, mármint azok, akiknek még van hallásuk meg némi józan eszük, és nem ötven meg a halál között mennek ki azért, hogy könnyezve pogózzanak egyet, és még ennek ellenére is pénzt fognak kiadni azért, hogy láthassák a bálványt. Nézzünk szembe a tényekkel: a Sex Pistolsnak egyetlen igazi lemeze volt, kb. olyanok mint a Nirvana: katalizátoregyüttes, akik nem tudtak a saját hírnevükhöz felnőni. Lydon egyszer, úgy 30 évvel ezelőtt bátor volt, és Rotten volt, és ebből él azóta is. A PIL okés, ám Mr. Lydon még így is csak egy a sok gazdag köcsög közül, aki megírta saját élete történetét, amit hatezer forintért megvehetsz te is, és elolvashatod, hogy rajta kívül mindenki mekkora fasz, és hogy mindent, de tényleg mindent ő talált ki a punkban, még a köpködést is. Hát persze, mesemondólány!!! Mellesleg, ha a Pistolsról szól a könyv, mit keres a belső oldalon a Misfits koponya-logója? Valakik összekevertek valamit? A Ramones meg a Dead Kennedys meg a többi Johhny által leszarozott banda éveken vagy akár évtizedeken át nyomta a punkot, és kiadtak egy rakat valóban fasza lemezt!

HBO, 9:20: A kis jegesmedve - aranyos rajzfilm. Cukiság overdose!
A kis jegesmedve

RTL Klub, 11:35: Lángoló préri - Tom Selleck, Virginia Madsen...

ugyanott 23:15: Atomcsapda - akciófilm, you know...

TV2, 11:45: Mezítlábas szerelem - vagyis ezúttal nem Harley Davidsonon érkezik.

Filmmúzeum, 11:50: Filléres emlékeink: Polimer C60 kazetta - hát ezt még én is használtam. Régi szép idők! Megyek is és összetöröm az mp3-lejátszómat!

Zone Europa, 18:15: Óraműpontossággal - John Cleese a megszállottságig pedáns.

ugyanott 21:45: Édes álmok - country-énekesnő szerelmi problémái. Jessica Lange-dzsal.

m2, 21:50: Csókolj és fuss - ránézésre átlagos.

Cinemax, 22:05: Egy erkölcstelen mese - Neil LaBute filmje. Akik erkölcstelenkednek: Nastassja Kinski, Jason Patric és Ben Stiller. Befeküdnél harmadiknak?:
Egy erkölcstelen mese

Viasat3, 23:05: Vakvagányok - na egy személyes vallomás. Csiszárt utálom, meg Bozsik Yvette-t se szeretem. Viszont a Vakvagányoknak sikerült valami. Igenis, a vakok is lehetnek szépek, tehetségesek és szerelmesek, és lehet őket szépnek, tehetségesnek és szerelmesnek ábrázolni. Ez a film tudja mindezt, és ráadásul úgy, hogy egyszerre komoly, egyszerre vígjáték, egyszerre szól a látóknak és látáskárosultaknak (a narráció egyáltalán nem zavaró). Sikerült egy tragikus dolgot emberi formába önteni, és basszus, nem ciki. Nem azért dicsérem, mert hivatásos toleráns vagyok, hanem mert nagyon megérintett, amikor először láttam, és bár filmszatírának reklámozzák, nem az, már témája miatt sem. Erőlködés nélkül (leszámítva talán a címet), fogyasztható formában hoz egy csomó kényelmetlen igazságot, amit ezer hivatásos művészfilmes nem tud. Még, ilyet!
Vakvagányok


SZOMBAT

Aug. 16 fekete betűs nap a popzene történetében: ma Serj Tankian borzolja az emberek idegeit. Többen a SOAD szemére vetik, hogy mégis milyen már, hogy örmény bevándorlók leszármazottai tele pofával szidják az USA kormányát. Most miért, mi ellen lázadjon az egyszeri ember, ha mindene megvan? Játszani fog még Róisín Murphy, aki elvileg már vagy háromszor járt hazánkban, de nem tudom, ebből hányszor adott koncertet és hányszor maradt. A hülye metroszexuálisok így is, úgy is ott lesznek. Én viszont retro-aszexuális vagyok, úgyhogy kihagyom ezt is.

HBO Comedy, 15:40: Egy őrült nyár - a sérókról rájössz hogy ez is a nyolcvanas években készült, avagy nézz egy filmet arról, amiben sose lesz részed.

ugyanott 21:00: Segítség, felnőttem! - én is ezt üvöltöm minden hétfő reggel! Tom Hanks ugyanolyan bizarr, mint Robin Williams a gyerek/felnőtt szerepeiben.

HBO 2, 18:50: Fűszerek hercegnője - hát ez lehet hogy volt már. Kicsit Amélie csodálatos élete-fílingje van amúgy. Más kérdés: ezt már megetted, vagy még csak most fogod??
A fűszerek hercegnője

ugyanott 20:25: Maradj! - pszichopatikus izé a pszichiáterről és meghalni akaró pácienséről, aki egyre jobban hatással van a pszichomókusra is. Remélem, mindkettő végez magával, két legyet ütnénk egy csapásra! Nesze megint Naomi Watts:
Maradj!

Filmmúzeum, 20:00: Az eltüsszentett birodalom - készült: 1956-ban. Nem véletlenül! A Rákosihoz hasonlító király miatt hosszú ideig dobozban maradt. Nem véletlenül.

Duna Televízió, 20:00: Csak semmi pánik - vagy ahogy az Open Stage Székelylend mondaná: "semmi pánik, béjbe", Ötvös Csöpi majd megment!

HBO, 20:00: A maffia nótafája - ezt a címet, basszus. Fájdalmas. A melegbár énekesének minden dala kódolt üzenet egy-egy gyilkosság elkövetésére.

m2, 21:00: Latinos praktikák - spanyol vígjáték barátos nőkről barátos nőknek.

RTL Klub, 21:15: Keresd a nőt! - ritka gusztustalan vígjáték. Itt minden PC, még az is, ami nem. Szerintem viszont egy nagy rakás szar. És még undorító is. Még akkor is, ha tízmillió ember röhög rajta.

TV2, 21:20: Kiképzőtábor - John Travolta, Samuel L. Jackson ellenére sem egy Ponyvaregény. Se a történet, se a színvonal.

film+, 21:30: Vakvágányon - Van Damme lejtmenetben, buzisapkában:
Van Damme....de mi ez a sapka???????

m1, 22:20: Dick Tracy - Al Pacino, Madonna... és még Freddy Krüger is szerepel benne!
Freddy Krüger!!!!!!!!!!!!!!!

m2, 22:45: Bécs a századfordulón - Klimt, Schiele, Moser és Kokoschka: régi korok botrányhősei.


VASÁRNAP

Hű, ma az összes rohadt sznob popper állat a Babyshambles koncertjét fogja kéztördelve várni (a többiek meg a The Killers-t, akik ugye szintén a behelyettesíthető nevűek közé tartoznak). Megmondom neked mi fog történni, hogy erre se kelljen pénzt áldoznod:

1. Pete Doherty lemondja a koncertet, ahogy a Prodigy is majd' egy évtizede, a rajongók térdre esnek, hogy mekkora ember ő.

2. Pete Doherty a színpadon megdöglik, aranylövésből kifolyólag, a rajongók térde esnek, hogy mekkora ember ő.

3. NEM döglik meg, csak szédeleg, lenyom egy izzadságszagú haknit, a rajongók térde esnek, hogy mekkora ember ő.

4. Tök józanon lead egy fullos koncertet, a sznobköcsögök csalódottan hazamennek, és inkább megnézik Amy Winehouse MTV-s videóját, ahol a kokain majdnem kiesett az orrából, és csak annyit énekelt, hogy: ÉÉÉ-ÁÁÁÁÁ, ÁÁÁÁ-ÉJJJJ-ÍÍÍÍÍÍÍÍÍ

Ha mindenképp kimész, nézd meg a Carcass együttest, akik nevükkel ellentétben nagyonis kellemes funky-s easy listeninget játszanak, némi fuvolával és sok-sok női vokállal megtámogatva. Mindezt a HammerWorld színpadon teszik, és az úri közönség táncol hozzája! Az otthonmaradók pedig kapcsolják be a tévét velem együtt, és válasszanak az alábbiak közül kedvükre.

Cinemax, 11:10: Jobbra is, balra is - filmdráma sok-sok keresztbefutó sztorival, kicsit Altmanos. Ez pedig - tőlem legalábbis - nem biztos, hogy dícséret.
Jobbra is, balra is

HBO Comedy, 18:45: Újra a pályán - na akkor a családnak is egyet. Martin Lawrence helyrepofoz egy kosárlabdacsapatot.

HBO, 20:00: X-Men: Az ellenállás vége - akármit mondok, úgyis megnézitek, nem igaz, akkor meg minek tépjem a szám?

Zone Europa, 20:00: Straight Story: Az igaz történet - David Lynch egyetlen értelmes filmje.
Straight Story

TV2, 20:00: Terminál - ...és már megint Tom Hanks.

RTL Klub, 20:00: Nicsak, ki beszél most! - remélem, ez már az uccsó rész.

ugyanott 22:05: Veszedelmes emlékek (Sötét láthatár) - Val Kilmer, Neve Campbell, Faye Dunaway. Én Campbell kisasszony miatt nézem.

m2, 21:00: Útkereső (Egy elkényeztetett gyermek utazásai) - Annyit mondok: Belmondo. És ekkor már eleget tudsz.

film+2, 22:35: Bögyös macák a szellemtanyán - hát nem tudom, mi ez ,de jó a címe!

Hustler, 23:00 Alexis Texasban - Hustlerrel csak óvatosan. A minap is néztem, mert mit tegyen az egyszeri ember, és egyszercsak ott termett egy csúnya, kopasz és szarrá tetovált csávó, a Biohazard egykori énekese, és elkezdett ujjazni egy csajt. Kifordult a gyomrom, és inkább a Jetix-re kapcsoltam.

Viasat3, 23:05: Négykezes géppisztolyra - klasszikus volt a maga idejében, meglátjuk, kiállta-e az idő próbáját.

Duna Televízió, 23:15: A tizedik nap -Orson Welles és Anthony Perkins egy rájuk szabott (= kicsit paranoid) krimiszerű társadalmi rajzolatban.
A tizedik nap

Lesz még a film+-on 21:50-kor valamelyik Hellraiser film, dehát már biztos mondtam. Meg amúgyis faszság: kirakod a Rubik-kockát, és jönnek a cenobiták, mi? Bár ilyen egyszerű volna megszabadulni ebből a rohadt világból. Apropó rohadt világ, jövő héten is lesz Sziget, én meg folytathatom a demotiválást. Nem baj, utána lehet, elhúzom a belemet vidékre pár napra, és azt is a szerkesztőségre fogom terhelni, de csitt!
nyomtat

Szerzők

-- Mágikus Bertalan --


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés