bezár
 

gyerek

2023. 04. 21.
Cinemira videóverseny
Forgass a mobiloddal, és nyerj értékes díjakat!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cinemira videóverseny A Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Cinemira, Nemzetközi Gyerek és TEEN Film Fesztivállal karöltve videóversenyt hirdet 20 év alatti fiataloknak.

Maximum 1,5 perces filmekkel lehet nevezni három kategóriában. A Videoklip és LEGO nevezéseknél olyan menő zsűri dönt majd a nyertesekről, mint Puskás Peti zenész, Hollós Jázmin a MOME-ról, Lampert Benedek fotográfus és Szirmai Gergely videóblogger. A Mobilbalatonos kisfilmeknél pedig hamarosan kiderül, hogy Baranyi Benő rendező és Szabó Csilla dramaturg mellett ki választja majd ki a legjobbakat.  A nevezési határidő május 26. A győztesek az értékes díjak mellett egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben. A legjobb Balatonos alkotásokat június 10-én nagyvásznon levetítik a Magyar Mozgókép Fesztiválon.

Aki a legszívesebben videoklipet forgatna kedvenc előadójának zenéjére, a Junior Music Video kategóriában induljon! A kliphez felhasználható zenei anyagokat az alábbi linken lehet elérni: https://bit.ly/40NBN39. Aki inkább egy álomszerű történetet szeretne elmesélni LEGO kockák és minifigurák segítségével, az a LEGO kalandozás az álmok birodalmában szekcióban teheti meg. Mindkét csoportban Puskás Peti zenész, Hollós Jázmin online tartalomgyártó, MOME média dizájn hallgató, Lampert Benedek fotográfus és Szirmai Gergely videóblogger, filmkritikus döntenek majd a nyertesekről.

Aki a Mobilbalaton: Szabadság, Balaton kategóriában szeretne indulni, forgasson filmet telefonnal műfaji megkötés nélkül arról, mit jelent számára a szabadság és a balatoni életérzés! Lehet animáció, élőszereplős kisfilm, vagy akár videóklip, csak az a fontos, hogy valahogyan a Balatonhoz kapcsolódjon. A zsűri még formálódik és hamarosan kiderül, hogy Baranyi Benő rendező és Szabó Csilla dramaturg mellett ki választja majd ki a legjobbakat. 

A filmek legyenek egyediek, személyesek, gondolatokkal, érzésekkel teli alkotások. Egyénileg és csapatban is lehet nevezni, akár több kategóriában is. Egy nevező korlátlan számú kisfilmmel indulhat. Bővebb információ a https://www.cinemira.hu oldalon. A filmet egy linkre, vagy drive-ra feltöltve május 26-áig kell elküldeni a következő címre: cinemira.mobilbalaton@gmail.com

Az előzsűri által kiválasztott legjobb filmek alkotói nagyvásznon nézhetik meg filmjeiket és személyes visszajelzést kapnak a szakmai zsűritől. A Balaton témában készült filmeket június 10-én a Magyar Mozgókép Fesztiválon, Veszprémben, míg a Videóklip és a LEGO filmeket októberben a Cinemira Gyerek és Ifjúsági Filmfesztiválon vetítik. A legjobb 3 film olyan értékes filmes és balatonos díjakat nyer, mint:

  • 4 fős élményvitorlázás az ÉlményBalaton.hu felajánlásával Alsóörsön
  • Családi belépőjegyek a bakonyi Sobri kalandparkba 
  • VIP jegy a Cinemira Nemzetközi Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztiválra
  • LEGO készletek
  • CINEMIRA vászontáska teletöltve Balaton szelettel

A győztesek az értékes díjak mellett egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben. 

A kép forrása: a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál facebook oldala 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral
Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés