bezár
 

art&design

2008. 09. 13.
Utca 2008
A Csillagszálló kulturális utcalap felhívása képzőművészek számára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Utca 2008 A Csillagszálló második születésnapja alkalmából a lap kiállítási lehetőséget hirdet mindazon művészek számára, akik az utcalap filozófiájával és az azt kiadó Oltalom Karitatív Egyesület szellemiségével egyetértenek.

A Csillagszálló kulturális utcalap 2008 októberében lesz két éves. A második születésnapot nagyszabású rendezvénnyel – kiállítással, irodalmi esttel és koncerttel – ünnepeljük meg a Gödör Klubban.

Ez alkalomból a Csillagszálló kiállítási lehetőséget hirdet mindazon művészek számára, akik a lap filozófiájával és a lapot kiadó Oltalom Karitatív Egyesület szellemiségével egyetértenek.

A Gödör Klub a kiállításhoz ideális helyszínt: egy közel 800 nm-es teremgarázst biztosít az Erzsébet téren, Budapest legforgalmasabb pontján, amely alkalmas arra, hogy az utca embere valóban találkozzon a kortárs képzőművészettel.

A kiállításra minden olyan műlkotást várunk műfaji és technikai megkötöttség nélkül, amelyet a mindennapi utcakép ihletett, amely az utcán élő emberek szemszögének ismerős témákat dolgoz fel, amely érzékenyen reagál az ott termelődő jelhalmazokra, az ott lezajló interakciókra.

Meglévő művek vagy új alkotások rövid leírását várjuk digitális formában az utcaprojekt@gmail.com címre.

Jelentkezési határidő: 2008. október 10.


A jelentkezéshez kérünk önéletrajzot és a korábbi művészeti tevékenységet bemutató 5-6 fotót csatolni. A terveket a Csillagszálló szerkesztősége által felkért kurátori csoport bírálja el.

A Csillagszálló novemberi száma bemutatja a kiállított műveket.

A jelentkezőkkel e-mailben tartjuk a kapcsolatot.

További információk az egyesületről a www.oltalom.hu honlapon és az alábbiakban olvashatóak:

Az Oltalom Karitatív Egyesület olyan személyek közössége, akik lelkiismereti ügyüknek tekintik a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévő csoportok és egyének együttérző, segítőkész támogatását. Céljuk a rászoruló, társadalom perifériájára jutott embereknek anyagi, természetbeni és lelki támogatása, valamint érdekükben a közvélemény figyelmének és szolidaritásának felkeltése.

A Csillagszálló kulturális utcalap az Oltalom Karitatív Egyesület formabontó kiadványa, amely 2006 októberében indult. Az újság árusítása nem pusztán munkalehetőséget biztosít a hajléktalanok számára, hanem alkalmat ad a kapcsolatfelvételre és önmaguk elfogadtatására. A lap terjesztői – a “csillagszálló” lakói – valódi értékkel ajándékozzák meg az olvasókat, ezzel alkalmuk nyílik önmaguk elfogadtatására is. A folyóirat másik fontos törekvése a kortárs képzőművészek és írók bemutatása, foglalkoztatása, új tehetségek felfedezése és nem utolsó sorban az, hogy igényes olvasnivaló kerüljön az utcán az emberek kezébe.

Budapest, 2008. szeptember 10.

nyomtat

Szerzők

-- Tamás Zsuzsa --


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Csáki László: Kék Pelikan
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés