bezár
 

film

2008. 09. 17.
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 16. Ahogy a költő mondaná, "megy a nyár, a nevetős, komolykodva jön az ősz", és vele visszatértem én is. Mi történt a nagyvilágban, miközben én a hasamat süttettem vidéken, meg borokat és pezsgőket kóstoltam a VIP-részlegben? Hát nézzük: az elcseszett kanadizmusok közé immáron az X-akták is feliratkozott ez új mozifilmmel, a beígért világméretű apokalipszis egyenlőre elmaradt, a kötelező őszi szellemi genocídium viszont megkezdődött, mivel elindult a Bár 2.0 és a Megasztár asszem negyedik része is. Meg kell említenem továbbá, hogy szeptember 11 immáron az én naptáramban is fekete betűs dátum, mert aznap ELVETTÉK TŐLÜNK A PORNÓCSATORNÁT!!!!
HÉTFŐ

Viasat3, 10:05: Dowling atya nyomoz - a hasonlóság ellenére ez NEM az X-akták, és pláne nem Scully az ott a fityula alatt:
Dowling atya
TV2, 12:10: Ahová lépek, ott fű nem terem - vígjáték, gondolom. Én dolgozni fogok, úgyhogy nem sokat fogok látni belőle. A megérzésem azt súgja, hogy nem is baj.

Jetix, 16:15: LazyTown - Pedobear ajánlásával. Amikor az első szörnyülködő véleményeket olvastam a Lazytown-ról, nem tudtam eldönteni, hogy ez most kinek készül: gyerekeknek, a partyról hazatántorgó, ekiről lejövő fiataloknak, vagy esetleg tényleg gyerekeknek. Belenéztem, és most se tudom kinek készül, annyit mondok hogy majdnem olyan bizarr, mint a Teletubbies (de annál azért értelmesebb).

Filmmúzeum, 17:05: Húsz óra - kísérlet az 1965 és 1945 közötti viharos magyar történelemmel való szembenézésre. A faluba érkező riporternek van húsz órája erre a bizonyos húsz évre. Mivel a film a szocializmusban készült, a realitásfaktora sajnos nem elég magas. Mindezt a parádés szereposztás (Keres Emil, Páger Antal, Őze Lajos, Szirtes Ádám, Bodrogi Gyula, Sztankay István, Tordy Géza, Raksányi Gellért, Kern András) valamennyire azért feledteti.

Zone Reality, 21:00: Függő vagy, megmentselek? - avagy ne vígy kísértésbe, odatalálok magamtól is!

Cinemax, 20:00: Cinikus hekus - a Kínai negyed c. film folytatása Jack Nicholsonnal, Meg Tilly-vel, Harvey Keitel-lel és Eli Wallach-al (A hét mesterlövész)

Filmmúzeum, 20:00: A nagy hadgyakorlat - Gérard Philippe és Brigitte Bardot szépen és fiatalon. Szerelemben és háborúban mindent szabad, tartja a dakota közmondás, és ők ehhez is tartják magukat!

m2, 21:00: A Ted Bundy sztori - a nők kedvence-gyilkos, az emberarcú ördög története.

TV2, 21:15: NCIS: Tengerészeti helyszínelők - ABBYYYYYY:
cimg7854]
Duna Televízió, 22:00: Hamis vádak árnyékában - Délvidéki honvédsorsok 1942/2005 - avagy a II. világháború vajdasági magyar veteránjai ma sem gyülekezhetnek nyugodtan. A szomorú az, hogy akármelyik határon túli magyar közösséggel megcsinálhatnák azt, amit velük a Vajdaságban.

m1, 23:00: Nyugat 100: Fogadj örökbe!: Kosztolányi Dezső - a Nyugat folyóirat emlékét mai publicisták elevenítik fel. Ma Tóth Krisztina és Egressy Zoltán rója le tiszteletét Kosztolányi előtt.

RTL Klub, 23:20: Gonosz - misztikus gyilkosság és vérfertő milliomoséknál. Pedobear-nek ez is tetszene.

Zone Europa, 1:50: Halálutak és angyalok - Kamondi zoltán filmje, hahaha, hajnali kettőkor! Senki se fogja látni!

KEDD

TV2, 12:20: Szerelmes gépember - újabb Asimov-feldolgozás. Mivel halivúdi, gyanítom hogy lesz benne szerelem meg kutya is. Vagy robotkutya. Vagy szerelmes robotkutya. Mindegy.

RTL Klub, 16:25: Kaméleon - 95-ös sorozat, első rész, nyilván ismétlés

Cinemax, 20:00: Bőrnyakúak - erről csak ennyit, ha szabad:
Be nice to America! LOL
Filmmúzeum, 20:00: 2x2 néha 5 - kellemes kis limonádé filmecske. Garantált kikapcsolódás.

m2, 21:00: Robin Cook: Halálos kockázat - benne a Testvérbosszú egyik figurája, jé:
Testvérbosszú
Hálózat TV, 21:00: Ahol alvó kutyák hevernek - csavaros sztori egy sikertelen forgatókönyvíróról, aki beköltözik egy házba, ahol gyilkosság történt. Sharon Stone van benne. Jut eszembe, volt egy banda, amit úgy hívtak, hogy Sleeping Dog's Wake, és garantáltan felébresztett mindenkit, nem csak a kutyákat.

Viasat3, 21:05: Wasabi: Mar, mint a mustár - ismétlés, ez is Pedobear ajánlásával. Jean Reno minden bűnözőt megríkat, de egy keleti csaj még rajta is kifog:
Wasabi
RTL Klub, 21:15: Háborgó mélység - a hölgyek kedvence (ezt jelenti a neve is), LL Cool J megpróbálkozik a színészkedéssel, de a cápa még CGI formátumban is lejátssza.

TV2, 21:20: Csupasz pisztoly 2 1/ 2 - kicsit erőltetett vígjáték. Az első rész jobb.

Zone Europa, 21:50: Delicatessen - Jeunet és Caro csináltak pár tényleg jó filmet, köztük ezt is, aztán csatlakoztak Luc Bessonhoz. Sajnos.
Delicatessen
film+, 22:50: Az ítélet napja - katasztrófafilm. A katasztrófához Ice-t és Coolio is hozzájárul.

Duna Televízió, 23:30: Yiddish Blues - a Budapest Klezmer Band tízéves évfordulóját ünnepelte 2001-ben. Doksi erről.
B.P. Klezmer Band
RTL Klub, 0:15: Fekete átok - átok hát, és fekete is, magyarul megint rapperek a kamera előtt, ezúttal a gettóból való kitörés nehézségeit próbálják meg eljátszani. Pozitívum, hogy szerepel benne Marsellus Wallace, azaz Ving Rhames. Negatívum, hogy szerepel benne Tyrese és Snoop Dogg is. A mai nap tanulsága: suszter maradjon a kaptafánál, rapper meg a mikrofonnál! LOL!

SZERDA

RTL Klub, 11:35: A remény maratonja: Terry Fox története - minden rohadt önsajnáltató moaner nézze meg. (Vagyis nekem is meg kell.)

TV2, 12:10: Columbo: Embert barátjáról - a feleségét megint nem látjuk, gondolom.

Duna II. Autonómia, 20:00: Még mindig ültetek fákat - evangélikus lelkész kilencven évének összegzése.

Duna Televízió, 20:25: Aki lefotózta Beckettet - őt John Minihannak hívták és lételeme a fotózás.

m2, 20:55: Menő Manó - bár csak rajz, de ő is emberből van:
Menő Manó
RTL Klub, 21:15: Halálos fegyver - Mel Gibson azt csinálja amihez ért: adja a tökös, de agyilag nem túl eleresztett keményfiút.

CSÜTÖRTÖK

RTL Klub, 15:25: Renegade-A fejvadász - új sorozat, az erre fogékonyaknak. Én viszont csak a konyakra vagyok fogékony, továbbra is.

Zone Europa, 18:00: Európa - Lars von Trier idegjátéka. Azóta ő is meghülyült. Vagy mindig is hülye volt, csak jobban kijött rajta.
Európa

Filmmúzeum, 20:00: Hangyaboly - mármint a zárda az. És ha a zárda hangyaboly, akkor ez egy természetfilm, a királynő meg a főnővér. Herék nincsenek. Ez egy katolikus hangyaboly.

Hálózat TV, 21:00: Miss Gladiátor, avagy a díva, a dinka és a rusnya - az alcím nem sok jóra ad okot, de majd meglássuk!!! És ezt így hogy?:
Miss Gladiátor
TV2, 21:20: Feketék fehéren - iszonyat szar, de annyira hogy nagyon. Komolyan. Én szóltam.

film+2, 21:45: Összeomlás - Michael Douglas rendet vág a híg fos tengerében!
Összeomlás
Zone Europa, 23:35: Cecil B. DeMented - kultfilm a kultrendezőtől, akit John Watersnek hívnak.

PÉNTEK

RTL Klub, 11:35: A Sárkányhegy titka - gyerekeknek, elsősorban.

TV2, 12:15: Robinson Crusoe - 89-es verzió, tehát akár még jó is lehet.

Zone Europa, 17:50: A Cassandra-átjáró - klasszikus film, sztárparádé (Sophia Loren, Burt Lancaster, Martin Sheen, Ingrid Thulin, Ava Gardner)
A képen szereplő egyik személy valami másról is híres:
Cassandra-átjáró
TV2, 21:20: A falka - nem nagy eresztés, viszont állítólag meghal benne Avil Lavigne.

HBO, 21:50: Brokeback Mountain-Túl a barátságon - párévente Hollywood eláraszt díjakkal egy-egy toleráns filmet (A fiúk nem sírnak, Brokeback Mountain). Ugyanakkor olyan rendezőket, mint Neil Jordan vagy Özpetek, mintha hanyagolnának.

m2, 21:50: Anthony Zimmer - egy ügyes bűnöző, Sophie Marceau és némi vér:
cimg7865]

film+2. 22:20: Anyádat is - aszongyák az okosok, hogy ez egy kultfilm. Én viszont aszondom, hogy ezt eleve kultfilmnek szánták, tehát nekem nem az.
Petting a grupi előtt. Pedobear approves!!!:
Anyádat is!

RTL Klub, 23:25: Alvajárók - vérfertőzés, vámpírok Stephen King regénye alapján, aki fel is tűnik egy cameo erejéig.

Cinemax 2, 1:30: Lidérces órák - Scorsese egy kevésbé ismert filmje, ami nekem annak idején nagyon bejött. Ilyet is tud, nem csak gengszteres vagy lelkizős okosságokat!

SZOMBAT

Ha minden igaz, ma veszélyes lesz utcára menni, kérlek titeket maradjatok otthon, ajtót-ablakot eltorlaszolni önvédelmi eszközöket készenlétbe, tejet-vizet-sót felhalmozni!!

Duna Televízió, 13:00: Égigérő fű - hát ez egy kedves ifjúsági film, amit a köcsög fűpártiak kisajátítottak és vetítették a füves rendezvényekn, mert hogy ez mekkora poén, érted, égigérő fű, érteeeeeed....igen, ércsük mink az effajta vicceket, de nem szeressük őket. Ulmmann Mónika meg levetkőzött a Playboyban, de a színészi karrierje attúl se vett repülőrajtot.
Itt viszont a két Holovász csak repül, és repül és repül, és:
Égig érő fű
m1, 13:05: Egri csillagok - figyeld a törökök karóráját!

Cinemax, 14:00: Becéző szavak - családtörténet, romantikus, de van benne Jack Nicholson is, aki egy kis jóleső tuskóságot visz az egészbe. A többi játékos: Debra Winger, Shirley MacLaine, Jeff Daniels, Danny DeVito.
Becéző szavak
Duna Televízió, 20:00: Csocsó, avagy éljen május 1-je! - Koltai Róbert tutiba nyúlt a Sose halunk meg idején, azóta is próbál újrázni. Ezúttal se sikerül maradéktalanul.

m2, 20:00: Gondolj apádra! 3. Hoffmanntól Hofiig - Hofi csak egy volt. És hogy nincs, csak még jobban hiányzik.
Hofi Géza
m2, 21:00: Mrs. Parker és az ördögi kör - avagy a Vanity Fair és a The New Yorker (gonosz? jó?) boszorkánya/mindenese.
Az ördögi kör
TV2, 21:05: A terror arca - prófétikusnak bizonyuló film egy spanyol terrortámadásról.
A trerror egyik reklámarca, LOL:
A terror arca 1.
Másik reklámarc:
A terror arca 2.
film+, 21:20: Rovarinvázió (Az X invázió) - előre megmondom, hogy ebből annyi lesz a tanulság, hogy Micky Rourket-ot még a csótányok is lejátsszák a képernyőről.

m2, 23:05: Akira Kurosawa: Álmok - a tini japánmániások utálni fogják, mert nincs benne polipszex és egyebek. Midnenki másnak kötelező. Kurosawa egy zseni.
Kurosawa - Álmok
Viasat3, 23:05: Dühöngő száguldás - valaki megint lelopta Spielberg legjobb filmjét, a Párbajt.

Duna Televízió, 0:05: Pengető: Heaven Street Seven - A38-as koncert

VASÁRNAP

Vasárnapra válogatott kínzásokat eszeltek ki nekünk a műsorszerkesztők, lássunk neki.

TV2, 20:00: Spangol - Magamat sem értem - hülyeség. ha adam sandlert még egyszer meglátom akármilyen filmben, ütök. Még nem tudom mit, lehet hogy csak egy bokszzsákot.

RTL Klub, 20:00: A tűzből nincs kiút - remélem véres lesz, ez az egyetlen alternatíva ma estére...

HBO, 20:00: Az ördög Pradát visel - tegnap az az ördögi körös film, ma meg ez...a szokásos bölcsességek: a pénz nem boldogít meg nem minden. Mondják ezt a csóróknak a kőgazdagok. Tanulság? Együnk gazdagokat!

Cinemax 2, 20:00: Levelek Ivo Dzsimáról - a történet egyik oldala. Háború is serious business.

m2, 21:00: Fakó lovas - western. Eb ura fakó!!!

film+, 21:10: A múmia átka - ez nem t'om mi, azon kívül hogy az ezredik bőr lenyúzása a csontsovány múmiáról, de legalább Kristen Miller domborodik benne:
Kristen Miller
TV2, 22:40: Darwin-díj: Halni tudni kell! - hülyeség.

Viasat3, 23:10: Vágyak csapdájában - zsidó undercover srác a katolikus iskolában.

Movies 24: 23:30: Buford tüzes nyulai - erotikus thriller, aszongyák. Házinyúlra nem lövünk, én meg amúgyis vegetáriánus vagyok.

Lesz még Eddie Murphy a Szentfazék című akármiben. Valaha Eddie volt a legtökösebb feka, aztán vagy ő vagy a menedzsere kitalálta ezt a családi szórakoztató-szerepet, amit azóta is nyomat. És rosszul áll neki.

És itt a vége, fuss el véle. Jövő héten folytatjuk!
nyomtat

Szerzők

-- Mágikus Bertalan --


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés