bezár
 

építészet

2008. 10. 03.
Szemérem
Kápolna házasodók számára. Japán, Oszaka.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szemérem Gyűrűkből formált tetraéderek kapcsolata szövi körbe a teret és viszi a födém terhét. Egymásba kapaszkodó gyűrűk, háromszögekből felépített térrács, hajó-forma... Van itt minden.

Építészetre persze nem lehet táncolni, nem lehet sírni vagy nevetni - meglehetősen szűkek az érzelemátvitel csatornái. Sokkal menőbb a tábortűznél dalra fakadni, színpadon játszani vagy verset írni. Amire vágyhat egy építész, akinek nincs hangja, nem találja a színpadot és nem ért a rímfaragáshoz, hogy azzal hódítson, amihez ért: tereket fabrikál, fényt hoz, eldug, megmutat. És ha sikerül a mutatvány, akkor elviheti a csaját/pasiját megmutatni és begyűjteni a megérdemelt csodálatot és a bókokat.
fehér kápolna
És ha tényleg jól sikerült, akkor a ház másoknak is segít, akik elviszik oda csajukat/pasijukat, megvallani a tektonikus renden keresztül azt, amiről egy épület máskor hallgat. Vagy elhallgat.
fehér kápolna
Aoki Jun homlokzati látomásai legtöbb épületén megjelennek. Tulajdonképpen mindegy számára, hogy Luis Vuitton-nak táskaboltot, a Jin Rt-nek irodaházat, vagy látogatóknak látogató központot tervez. Az itt bemutatott kápolna egyébként a Hyatt Regency oszakai szállodájának készült.
fehér kápolna
Élményt kell nyújtani az emlékekre fogékony állapotban érkező vendégeknek. Be kell valljuk, a feladatot nem kevés szellemi energia és mérnöki tudás ráfordításával sikerült is megoldani .
fehér kápolna
Egymásba kapaszkodó gyűrűk, háromszögekből felépített térrács, hajó-forma... Van itt minden.
fehér kápolna
tervező: Aoki Jun
helye: Oszaka, Japán
ideje: 2006
.
fehér kápolna

nyomtat

Szerzők

-- Árvai András --


További írások a rovatból

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés