bezár
 

gyerek

2009. 05. 04.
Aranyvackor díjátadó és kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Aranyvackor díjátadó és kiállítás A Pozsonyi Pagony gyerekkönyvkiadó és könyvesbolt másodszorra rendezte meg az Aranyvackor pályázatot. A 2007-ben alapított és kétévente megrendezésre kerülő Aranyvackor-díj és pályázat célja olyan tehetséges meseírók és illusztrátorok felkutatása-megtalálása, akiknek a munkáiból mind képileg, mind tartalmilag igényes gyerekkönyv készíthető. A 2009-es pályázat témája a város volt.
Az Aranyvackor-díj ünnepélyes átadása, az Aranyvackor 2009 kiállítás megnyitója és sajtótájékoztatója május 7-én, csütörtök délelőtt 11-kor lesz Petőfi Irodalmi Múzeum Dísztermében. (1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 16.)

A beérkezett pályaművekből készült kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeum Bártfai-termében május 7-e és 24-e között tekinthető meg.

Az Aranyvackor kísérőrendezvényei:

Május 9. szombat, 10-12-ig: Színek, formák nyüzsgő városában - kalandozás ecsettel, festékkel, ceruzával, krétával Aranyvackoros illusztrátorokkal és Paulovkin Boglárka grafikussal a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében, gyerekeknek.

Május 13. szerda, 16-19-ig: VACKOR NYOMÁBAN - szakmai délután a kortárs gyerekirodalomról és gyerekkönyv-illusztrációról a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

16-16.30 Kortárs meseirodalom az alsó tagozatos oktatásban. Előadó: Csájiné Knézics Anikó, a Tanítók Egyesületének elnöke, a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanítója
16.30-17.00  Aranyos vagy groteszk? - a gyerekkönyvek megváltozott látványvilága a huszonegyedik században. Előadó: Paulovkin Boglárka grafikus, a Visart Művészeti Akadémia tanára
17.00-17.30 - kávészünet, az Aranyvackor 2009 kiállítás megtekintése
17.30-18.30 - Kerekasztal-beszélgetés kortárs meseírókkal, költőkkel és illusztrátorokkal. A beszélgetést Fenyő D. György, a Magyartanárok Egyesületének alelnöke, az ELTE Radnóti Miklós gyakorlóiskola tanára vezeti.

Május 23. szombat, 10-12-ig: Színpompás táblaképek készítése különös lényekről és mesefigurákról (sárkányról, angyalról, egyszarvúról) izgalmasnál izgalmasabb technikákkal Mészáros Jánossal és Rubik Annával, a Két egér kalandjai című művészettörténeti sorozat szerzőivel, a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében, gyerekeknek.
nyomtat

Szerzők

-- Tamás Zsuzsa --


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Új sorozat indul a Pagony Podcast csatornáján

Más művészeti ágakról

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés