bezár
 

zene

2011. 12. 23.
"Fekete Ünnep" Karácsonyra
Újabb Depeche Mode biográfia jelent meg magyarul
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
"Fekete Ünnep" Karácsonyra Bő öt évvel az első magyar nyelvű Depeche Mode életrajzi kötet (Jonathan Miller: Stripped) megjelenése után egy újabb hiánypotló könyv került a kijelölt értékesítő helyek polcaira. December 14-étől a Steve Malins-féle, stílszerűen Black Celebration címre keresztelt biográfia magyarítását is lelkesen falhatják a népszerű kult-csapat hazai rajongói.
A külföldön már két kiadást is megért legendás biográfia végre magyarul is olvasható. A Steve Malins nevével fémjelzett Depeche Mode-életrajz az első olyan könyv a bandáról, melynek létrejöttében az együttes tagjai is aktívan közreműködtek.

A kötet lapjain megelevenedik az elmúlt 30 év egyik legsikeresebb csapatának története, mely egyaránt bővelkedik dicsőséges pillanatokban és - főként emberi - mélyrepülésekben. Az olvasó megismerheti, mi mindenen mentek keresztül a Depeche Mode tagjai - súlyos alkohol- és drogfüggőség, idegösszeomlás, pánikroham és szívinfarktus -, és mitől maradt mégis együtt az alapító hármas, illetve a számos gátló tényező ellenére hogyan voltak képesek 45 millió albumot eladni világszerte.

Kezdő és haladó rajongók számára egyaránt tartogat érdekességet a könyv, melynek szerzője a csapat karriertörténetének összes fázisát górcső alá veszi: a kezdeti szárnypróbálgatásoktól a London környéki klubokban - a tízezrek által ünnepelt stadion-koncertekig.
Steve Malins Black Celebration könyv
Az összes együttestag szót kap a kötet lapjain, és rajtuk kívül még egy csomó fontos ember, aki együtt dolgozott a Depeche Mode-dal: Daniel Millertől kezdve - aki felfedezőjük és egyben lemezkiadójuk feje -, Floodon és Tim Simenonon keresztül - akik producerként segítették a munkájukat - egészen Anton Corbijnig - aki 25 éve felel a csapat arculatáért.

Ráadásul azok számára is izgalmas olvasmányt kínál a könyv, akik a lemezfelvételekre és a stúdió-technikára kiváncsiak. 

A minőséget pedig Steve Malins neve garantálja, aki olyan sztárok életét vetette már papírra, mint Paul Weller, a Duran Duran, a Skunk Anansie, vagy éppen a Radiohead.

Elmondhatjuk tehát, hogy a Depeche Mode akkor is pompás szórakozást ígér, ha éppen nem jelentkeznek új nagylemezzel, vagy nem koncerteznek a világ körül.

Persze reméljük, hogy a közvetlen élményekre sem kell túl sokat várnunk, ám addig is bátran forgassa minden zenekedvelő ezt a remek könyvet - mely egy remek bandáról íródott.

További információk a biográfiáról:

www.blackcelebrationkonyv.hu/
nyomtat

Szerzők

-- Janurik János --


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés