bezár
 

építészet

2014. 07. 28.
Nyaralásra írót
A zalaszentlászlói Birdsong Hotel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ha máskor nem is, de nyaralás alkalmával mindenki összeszedi azokat a könyveket, amiket év közben nem olvasott el, és a vízparton egy napernyő, vagy a kert végében egy fa árnyékában ücsörögve kiolvassa őket, egyiket a másik után. Aztán lehet előröl kezdeni.

Talán egészen szűk az a kör, mely a szerzőt is el tudja vinni a nyaralásra, hátha valami kérdés merül fel a művel kapcsolatban: vajon mire gondolt a költő? Vagy éppen megdicsérni vacsora után egy jól sikerült hasonlatot. Ha a zalaszentlászlói, jambusoktól hangos Birdsong Hotelben töltünk el pár napot, erre is van lehetőségünk, sose lehet tudni ki lakik a másik szobában, írt-e egy regényt vagy minimum egy novellát, aki előlünk halássza el az utolsó teljeskiörlésű magvas zsömlét a reggelizőasztalnál.

Birdsong Hotel

Birdsong Hotel

Nagy a verseny a vendégekért, merészség kell manapság ahhoz, hogy valaki szállodát nyisson egy apró településen, még ha az a falu közel is fekszik Hévízhez, Keszthelyhez és a környező dombok és erdők az egyik legszebb magyar tájat hozzák össze. Más is kell, ami megfogja a nyaralni vágyókat, a madárfüttyös Hotel az épülettel is próbál különleges élményt adni: parasztházakat idéző önálló apartmanokban tölthetjük az időt. Az egymás mellett sorakozó házikókat egy íves folyosóra fűzték fel, melynek a végén ott az étterem, a bár és minden egyéb, ahol összetalálkozhatnak a vendégek. A kényelmesen berendezett „parasztházakon” kívül a szállodának ezek a közösségi terei, terasza, kertje, tava meg akar felelni egy szerethető és emlékezetes ott töltött hétvégének, hétnek, hónapnak, akármennyi időnek.

Birdsong Hotel

Birdsong Hotel

A hotel önmeghatározását mégsem elsősorban a tájhoz, az épülethez vagy a kemencében sült tökös-mákos réteshez kötik, hanem az irodalomhoz, az olvasáshoz, a könyvekhez és azok szerzőihez, mindahhoz, amit ezek nyújtanak. Elhatározták, hogy különböző irodalmi oldalakkal együttműködve havonta megszavaztatják az olvasókkal a hónap könyvét vagy íróját, akit aztán családjával együtt vendégül látnának a szállodában egy hétvégére, ahol felolvasóestet, író-olvasó találkozót tartanának. Idén nyáron meseírókkal, a kortárs gyermekirodalom szerzőivel kezdenének, később pedig a kortárs felnőttirodalom ismert képviselői következnének. Augusztus másodikán a D.A.C. írónője Kalapos Éva Veronika lesz a titokzatos szállóvendég, ő a dacológia rejtelmeibe avat be. Dedikálás, felolvasás, a harmadik rész beharangozója, beszélgetés. És nem utolsó sorban együttélés, ha csak egy hétvégére is, együttreggelizés vagy a medence partján napozás közbeni együttolvasás. Végülis lakva és olvasva ismerhetjük meg egymást.

HIRDETÉS

banner

Birdsong Hotel

Birdsong Hotel

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

építészet

Organikus városok Organikus városok
Bornemisza Eszter: Városi hegek
építészet

Koncepció, kontextus, térbeliség Koncepció, kontextus, térbeliség
3h_3ház a Fugában
építészet

Így fedezd fel az épületeket díszítő geometriát! Így fedezd fel az épületeket díszítő geometriát!
Különutak - Karl-Heinz Adler és a magyar absztrakció
építészet

Építészet, talán ahogy még nem láttuk Építészet, talán ahogy még nem láttuk
Magyar építészet. A szépítő bizottmánytól napjainkig. Kossuth Kiadó, 2017., 343 oldal, 7900 Ft


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés