bezár
 

irodalom

2016. 06. 06.
Az Ad Librum Kiadó a Könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Ad Librum Kiadó a Könyvhéten Az Ad Librum Kiadó újdonságai és programja az Ünnepi Könyvhéten

Az Ad Librum Kiadó dedikálási programja

 

06.09.: 16h - dr. Babós Lajos: Az első aradi vértanú. Tények és dokumentumok Ormai Norbert életéről
06.10.: 11h - Robin O'Wrightly: Álomtalanítás

06.10.: 16h - Barczikay Lilla: Bátyám könnyei

06.11.: 11h - Villax Richárd: Fanyűvők (Nemzeti Jeti)

06.11.: 15h - Mester Györgyi: a kiadónál eddig megjelent 11 kötete, köztük az újdonság A hatodik-Novellák és a Zizi naplója angol nyelven is

06.11.: 17h – Nádasi Krisz: Hogyan írjunk könyvet

06.12.: 11h - Wanderer János: Az ősfák fiainak lombjai alatt

06.12.: 14h - Zsíros András: Tarajosvilág. Hányféleképpen hajthat hasznot a sokszínű baromfiudvar?

06.13.: 11h - dr. Bagi István (szerk.): Amerikai költők a második ezredfordulón 

 

A színpadi kerekasztal beszélgetés: jún. 12-én 13 órakor
Közkinccsé tett magántörténelem - Kerekasztal a memoárról

Résztvevők: Illényi Balázs (Könyv Guru), Kovács Ilona (műfordító, irodalomtörténész, SZTE címzetes egyetemi tanára, a Casanova-visszaemlékezések szerkesztője), Zeke Gyula (író, történész, Vázsonyi Vilmosné: Egyszer volt... Emlékirat 1947-ből című kötetének szerkesztője), Dr. Soós Gábor (Ad Librum Kiadó, MTA Társadalomtudományi Kutatóintézet főmunkatársa) és Nádasi Krisz (író, szerkesztő)

A beszélgetés három kérdést jár körül: 1. miért írunk visszaemlékezéseket? 2. mitől értékesek az emlékiratok? 3. milyen specifikus szakmai tapasztalatokat osztanának meg a panel résztvevői a memoárok kiadásával kapcsolatban?

 

Ad Librum programok a Könyvhéten

 

Az Ad Libreum Kiadó újdonságai

 

Mester Györgyi: Zizi naplója – Sizzie’s diary

 

Zizi, alias Sizzie, tizenkét éves, szőke copfos lány. Rém sokat nyüzsög, be nem áll a szája, és általában hetet-havat összehord.

Egy szerdai napon elhatározza, naplót ír az életéről. Szándékában áll azontúl minden fontos eseményt feljegyezni, és szeretné, ha a naplója legalább olyan izgalmas és szórakoztató lenne, mint B. Jones-é, vagy az A. Mole nevű fiúé.

A kis kötet Zizi feljegyzéseit tartalmazza magyarul és angol nyelven, “tükörfordításban”, amit Keglovich T. Milán és Zizi saját kezűleg készített illusztrációi fűszereznek és tesznek élvezetesebbé.

Mester Györgyi: Zizi naplója – Sizzie’s diary

176 oldal

115×165 mm 148 gr.

1000 Ft

ISBN 978-615-5110-85-6

Megvásárolható: a kiadó könyvesboltjában

 

dr. Babós Lajos: Az első aradi vértanú.

Tények és dokumentumok Ormai Norbert életéről

 

Ormai Norbert Kossuth Lajos mellett szolgált, s remek meggyőzőképességével ötezer vadászkatonát állított a szabadságharcba. Gyorsan tört előre, az 1848 júliusában még hadnagyi rangban szolgáló Ormait tíz hónap múlva már ezredessé léptették elő, Kossuth kinevezte a honvéd vadászezredek főfelügyelőjévé. Pár nappal azután, miután visszavonult és lemondott beosztásáról, császári fogságba esett, majd a hadbírósági tárgyalása napján kivégezték.

Az egykori ezredes életét és halálát máig legendák övezik. Sokan, még a neves történészek is, minden komolyabb utánajárás nélkül nevezték Ormait szélhámosnak. E kiadvány számos ponton tisztázza az Ormaival kapcsolatos félreértéseket, torzításokat, és megpróbál hiteles adatok, valamint eredeti okmányok közlésével hozzájárulni pályaívének teljesebb megrajzolásához.

dr. Babós Lajos: Az első aradi vértanú.

100 oldal

140×200

1990 Ft

ISBN 978-615-5110-87-0

Megvásárolható: a kiadó könyvesboltjában

 

Wanderer János: Az ősfák fiainak lombjai alatt

 

Valaha az 1800-as évek kezdetén földesúri felhívás nyomán néhány tucat család kezdte lerakni a falu alapjait. Az első években jócskán érkeztek még szerencsét próbálni, de néhányan, kiknek elképzelt vágyaik valamiképp nem teljesültek, tovább is álltak.

Mint mindenhol, az élet itt is hozott szebb, majd nyomorúságosabb időszakokat váltakozva. Sokan egész életüket itt élték le, de a nehezebb periódusok e tájról is vittek el embereket külföldre, főként Amerikába, majd a világháborúk rángatták el messze frontokra a férfiakat. Közülük akadt, aki visszatért – vagy, mert az Újvilág nem bírta örökös maradásra, vagy a harctér golyózáporában a gondviselés kézen fogta. Mások tanulni, dolgozni mentek el hosszabb-rövidebb időre, de végül itt értek révbe.

Ők – a haza érkezők – valamennyien megtapasztalhatták, mit jelent távoli vidéken élni s a lelkük mélyén valós-tisztán érzik: minél többet járom a világot, annál jobban szeretem a szülőfalumat.

Wanderer János: Az ősfák fiainak lombjai alatt

140 oldal

130×200 mm

2490 Ft

ISBN 978-615-5110-88-7

Megvásárolható: a kiadó könyvesboltjában

 

Zsiros András: Tarajosvilág.

Hányféleképpen hajthat hasznot a sokszínű baromfiudvar?

 

Ez a könyv mindazoknak szól, akik érdeklődnek a baromfitartás iránt és egyetlen helyen szeretnének utánanézni felmerülő kérdéseiknek. A témában jártas szakértő szerző úgy állította össze írását, hogy azok is találjanak benne hasznos tanácsokat, akik csak most kezdenek bele a háztáji állattartásba, de azok is haszonnal forgathassák, akik régóta foglalkoznak baromfitenyésztéssel. A Tarajosvilág igyekszik minden fontos kérdést tárgyalni: az állatok kiválasztását, élőhelyük kialakítását és táplálásukat éppúgy, mint a keltetés, a tenyésztés és a versenyeztetés mesterfogásait. A kötet kuriózuma az összesen 60 baromfifajtát bemutató részletes ismertető.

A szerző, aki az Ad Librum Kiadó Hobbinyúltenyésztés című könyvének is szerzője, szívesen válaszol az olvasók kérdéseire a kisallattenyesztes.hu weboldalon.

Zsiros András: Tarajosvilág.

200 oldal

148×210 mm

3990 Ft

ISBN 978-615-5110-84-9

Megvásárolható: a kiadó könyvesboltjában

 

Barczikay Lilla: Bátyám könnyei

 

Nita és csapata mindent maguk mögött hagyva útra kelnek halottnak hitt testvérük felé. Aprócska buszukban összezsúfolódva próbálnak megküzdeni az életüket meghatározó kitaszítottsággal és üldözöttséggel. Korábbi győzelmükre fájdalmas homály borul, megmaradt ellenségeik elől pedig nincs hová elbújni. A hárpiák semmit sem kímélnek, hatalmas a bosszúvágyuk, hogy az egész csapatot eltöröljék a föld színéről. Titkok, családok, szerelmek… már semmi nincs biztonságban! Nitáék mégsem adják fel, szemük előtt pedig egyetlen mondat lebeg: „Ő jobbat érdemel!”.

Az Anyám teremtményei folytatása.  Interjú a Bátyám könnyei című regény szerzőjével.

Barczikay Lilla: Bátyám könnyei

280 oldal

145×205

3290 Ft

ISBN 978-615-5110-82-5

Megvásárolható: a kiadó könyvesboltjában

 

Rinyai László: Lakodalom az állatkertben

 

A közelmúltban elhunyt Rinyai László (polgári nevén Oberding László) 1973 novemberében kezdett bele hatalmas tervébe, hogy valós történeteken keresztül megírja a 20. század második felének irodalmi tükrét egy olyan keretes elbeszélés-gyűjtemény formájában, amely a reneszánsz hagyományokat követi. Ennek egyes részei megjelentek az Irodalom visszavág című folyóiratban, illetve 2009-ben önálló kötet formájában egy kis rész Tetrameron I. Ízelítő címmel. 2011-ben jelent meg második kötete, a Különleges házasság, amelynek címadó novellája nagyszülei – tényleg különös körülmények között, háborúban létrejött – házasságáról szól.
Rinyai László 1967-től Budapesten élt, 1982-től családjával az Igmándi utcában. E kötetet felesége, szellemi hagyatékának gondozója rendezte sajtó alá.

Rinyai László: Lakodalom az állatkertben

100 oldal

140×200 mm

1990 Ft

ISBN 978-615-5110-86-3

Megvásárolható: a kiadó könyvesboltjában

 

Villax Richárd: Fanyűvők (Nemzeti Jeti)

 

Egy település. Egy rém. Egy újságíró. Egy szerelem. Egy szállodatulajdonos. Egy hungarohorror.

Az észak-magyarországi település megszokott alkoholmámoros, korrupt világát egy különös rém megjelenése bolygatja meg. A mondákból, bányászlegendákból ismert „magyar jeti”, a Fanyűvő fosztja ki vagy éppen rémiszti halálra a lakosokat. Ki-ki vérmérséklete szerint dolgozza fel a jelenséget: állást foglalnak az ügyben a vallási közösségek, a helyi UFO-klub tagjai, a kriptozoológia szerelmesei, sőt a politikusok is.
Mészáros Edvárd újságíró magánélete romokban hever: válni készül, ráadásul plátói szerelem fűzi feleségének fiatal unokahúgához.

Munkaterápia gyanánt ered a Fanyűvő rejtélyének nyomába. A helyzet pikantériája, hogy (volt) apósa, akinek döntő része volt házassága tönkremenetelében, a rém iránti országos érdeklődésre alapozva szállodát nyit a környéken.

Edvárd – bár csupán egy majomember utáni kutatásra vállalkozott – különös erők jelenlétét tapasztalja maga körül, melyek az ő, s a vele kapcsolatban állók életére törnek. Interjú a Fanyűvők (Nemzeti Jeti) c. könyv szerzőjével

Villax Richárd: Fanyűvők (Nemzeti Jeti)

220 oldal

140×200 mm

2790 Ft

ISBN 978-615-5110-83-2

Megvásárolható: a kiadó könyvesboltjában

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés