bezár
 

irodalom

2017. 05. 29.
Üveghegy Kiadó Ünnepi Könyvheti kiadványok és programok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Üveghegy Kiadó Ünnepi Könyvheti kiadványok és programok Az Üveghegy Kiadó könyvheti kiadványai, illetve könyvheti programjai és dedikálásai

ÜNNEPI KÖNYVHÉT 2017

 

Idén először az Üveghegy Kiadó is részt vesz a 2017-es Ünnepi Könyvhéten. Kiadványaik kedvezményesen megvásárolhatók a 103. számú pavilonnál a budapesti Vörösmarty téren

 

Listás könyveik

 

Gergely Tamás: Fifi (meseregény Damó István rajzaival)
Tóth Sándor: Táj és lélek II. (esszék)
Véghelyi Balázs: Zene nélkül (Fejezetek a magyar dalszövegírás történetéből)

 

Dedikálások

 

Június 8. (csütörtök) 17-18 óra: Véghelyi Balázs
Június 9. (péntek) 17-18 óra: Ködmön Csaba Zoltán
Június 10. (szombat) 15-16 óra: Véghelyi Balázs; 16-17 óra: Tóth Sándor
Június 11. (vasárnap) 11-12 óra: Damó István; 15-16 óra: Ködmön Csaba Zoltán; 16-17 óra: Véghelyi Balázs

 

Programok

 

Június 9. (péntek), Hamvas Béla Városi Könyvtár (Százhalombatta):

14 órától könyvvásár, 18 órától Véghelyi Balázs Zene nélkül című könyvét mutatják be.
Június 11. (vasárnap) 13:30–14 óra, Vörösmarty tér:
László Anikó beszélget zene, szöveg és társadalom kapcsolatáról Véghelyi Balázzsal, a Zene nélkül című könyv szerzőjével.

 

Véghelyi Balázs: Zene nélkül

Fejezetek a magyar dalszövegírás történetéből

 

A könyv a magyar dalszövegek és a társadalom viszonyát tárgyalja olvasmányos stílusban a népdalok korától napjainkig. „Véghelyi Balázs nem csupán kiváló költő és figyelemre méltó muzsikus, hanem tudós elme is. És el tudja adni a tudományát. Ritka adottság. Még azok közül is keveseknek a sajátja, akik egyetemi katedráról palléroznak emberfőket naponta… Kimutatja, hogy még a leghígabb táncdalszövegek sfumato-hátterében is feldereng olykor a kor, amelyben megszülettek. Hát még a célzott üzenetnek szánt szerzemények textusaiban! A dalszövegírók műhelyébe is betessékel – legalábbis egy kurta vizitre – ez a könyv, ahol szakmai ismeretekre is szert tehetünk némiképp. Beavattatunk a műhelytitkokba is.” (Baranyi Ferenc)

Véghelyi Balázs: Zene nélkül

Véghelyi Balázs: Zene nélkül

Fejezetek a magyar dalszövegírás történetéből

Műfaj: zenetörténet

Terjedelem: A5, 288 p.

Kötés: cérnafűzött keménytábla

ISBN 978-615-5359-33-0

Megjelenés éve: 2017

Ár: 3500 Ft.

 

Gergely Tamás: Fifi 

Egy illatcsepp története

 

Tedd a szívedre a kezed, kedves Olvasó: találkoztál már olyan mesehőssel, aki egy… illatcsepp? Ugye, hogy nem? Néha láthatatlan, de annál inkább illatozó, amikor pedig színe mégis van, hát vörös, mert a vörösáfonya illatcseppje. Neve is onnan származik: amikor Csér meglátta, azt akarta mondani, hogy „hiszen ez a teremtmény a Vörös Áfonya illatcseppje”, ám nagy igyekezetében a törékeny teremtést, vagyis Fifit felszippantotta – hallj oda! –, az megbirizgálta Csér orrát, úgyhogy prüszkölnie kellett, s ahelyett, hogy azt mondta volna, hogy az „Áfonya illatcseppje”, mindössze ennyire futotta, hogy „Áfi-fi”. Így lett a neve: Fifi. Hasonló kalandban többször is volt része Fifinek. Például beugrott a félelmetes Szakadékba, melyről kiderült, nem is olyan félelmetes. Az Örvény megforgatta, Koncér bekapta. Ám a lényeg mégiscsak az, hogy a Darazsaknak az utat Áfonya Anyóhoz megmutatta. Ilyen kis illatcseppek lennénk mi magunk is. Elég, ha a szemünk behunyjuk, máris szállunk, szállunk, mindeniknek megvan a maga Csérje, a maga neve, a maga Koncérja.

Gergely Tamás: Fifi

Gergely Tamás: Fifi 

Egy illatcsepp története

Műfaj: meseregény

Terjedelem:196x196mm, 38 p

Kötés: cérnafűzött keménytábla

ISBN 978-615-5359-32-3

Megjelenés éve: 2017

Ár: 2600 Ft.

 

Tóth Sándor: Táj és lélek II. 

 

A Táj és lélek című rádióműsorból második válogatását teszi közzé az Üveghegy Kiadó. Ahogy 2015-ben, ezúttal is egyszerre nyomtatott és hangzó formában. A műsorfolyam ötletgazdája, szerkesztője és műsorvezetője Tóth Sándor József Attila-díjas költő, műfordító, egyetemi tanár, a katolikus újságírás megkerülhetetlen egyénisége, aki a Magyar Katolikus Rádió hallgatóit 2004 óta kalauzolja Magyarország, a Kárpát-medence és Európa természeti és kulturális értékekben gazdag tájain. Kísérőül hív verssorokat és zenerészleteket is, hogy még átélhetőbbé tegye az isteni és az emberi teremtés csodáját. A kiadvány szellemi horizontja a bronzkori sírokat őrző Százhalombattától olasz tájakon át felvidéki várakig ível, ahol Balassi Bálint vívta élet-halál harcát a hazáért, miközben nem feledkezett meg az embernek szánt legnagyobb isteni adományról, a szerelemről sem. Táj és lélek, ember és természet, kultúra és történelem öröktől összeforrt egységét hirdeti ez a válogatás, barangolásra hívva igaz értékekre nyitott olvasóját, hallgatóját. 

Tóth Sándor: Táj és lélek II.

Tóth Sándor: Táj és lélek II. 

Műfaj: úti esszék DVD-melléklettel

Terjedelem: A5, 350 p.

Kötés: cérnafűzött keménytábla

ISBN 978-615-5359-34-7

Megjelenés éve: 2017

Ár: 2600 Ft.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés