bezár
 

irodalom

2017. 06. 01.
A Katica Könyv Műhely az Ünnepi Könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Katica Könyv Műhely az Ünnepi Könyvhéten A Katica Könyv Műhely újdonsága az Ünnepi Könyvhéten

Mézes Judit: Bátorító mesék

 

A stresszoldó mesék első sikeres része a Vigasztaló mesék után, Mézes Judit második mesekönyve a bátorságra nevelés iskolája. 

A gyermeki lélek nemcsak a feltétlen anyai szeretet biztonságára, a szivárvány színeihez hasonlatos érzelmi  vigasztalására  vágyik, mint a korábbi mesékben, hanem arra is,  hogy megtegye első lépéseit a félelmetesnek látszó , mégis csodálatos létezésben, hogy megszólítsa a hatalmas világot. – Ki vagy te, titokzatos világ?

A természet változatos növényei és állatai valósággal modellt állnak a meseírónak: írjál rólunk…  És a mesekönyvet lapozva, olvasva a  gyerekek szinte észrevétlenül jutnak közelebb a természet titkainak érzelmi átéléséhez, s ezen keresztül a megértéshez.  A megértés az a titokzatos erő, energiaburok, mely a félénk  Gömbit, a  gömbhalat ráébreszti saját erejére. Nem kell félnie sem neki, sem a  többi, többnyire a természetből ellesett mesehősnek, hogy nem találja meg  helyét a világban. Valójában minden apró és nagyobb létező a  tücsöktől a vulkánbogárig, a Makaó  kapitányt helyettesítő papagájig ( s hosszú a névsor) mind részei a nagy és gyönyörű Rendnek, melyet a megértés révén tudunk megszeretni.

Mézes Judit mesekönyve ebbe a titokba avatja be olvasóit.

A sorozat kiadás előtt álló kötetei: Gondűző mesék, Mesék apahangra

Mézes Judit: Bátorító mesék

160 x 200 mm - 88 oldal - 2800 Ft

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója
irodalom

Vaktérkép
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés