bezár
 

irodalom

2018. 03. 13.
Libri irodalmi közönségdíjazás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Libri irodalmi közönségdíjazás Március 20-tól lehet szavazni a Libri irodalmi közönségdíj jelöltjeire. Idén harmadik alkalommal adják át a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat, amelyek az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit díjazzák.

2018-ban 42 kiadó 143 könyvét - 53 tényirodalmi és 90 szépirodalmi kötetet - tartalmazó listára szavaz a Libri által felkért, 107 tagú neves közéleti személyiségekből álló szakmai bizottság, köztük Ascher Tamás, Babarczy Eszter, Bánfalvi Eszter, Bárdos András, Besenczi Árpád, a Budapesti Fesztiválzenekar, Divinyi Réka, Duboczky Gergely, Fáy Miklós, Herczku Ágnes, Kálmán C. György, Török Ferenc, Schilling Árpád és Zoltán Gábor.

Szavazataik alapján alakul ki az a tíz könyvből álló lista, amely alapján a közönség és a szakmai zsűri dönthet a díjak sorsáról. A tíz döntős könyv közül ötfős szakmai zsűri - Bálint András (színész), Beck Zoltán (zenész), Fullajtár Andrea (színész), Károlyi Csaba (irodalomkritikus), Szilágyi Zsófia (irodalomtörténész) - választja ki az idei Libri irodalmi díj nyertesét, az olvasóknak leginkább tetsző könyv pedig a Libri irodalmi közönségíjat nyeri el. A díjazottak 1-1 millió forintot és 25 millió forint értékű médiatámogatást kapnak.

2016-ban Rakovszky Zsuzsa Fortepan című kötete és Bartis Attila A vége című regénye volt a díjazott. 2017-ben Jászberényi Sándor kapta a Libri irodalmi díjat A lélek legszebb éjszakája című novelláskötetéért, Kepes András pedig Világkép című művéért vehette át a közönségdíjat.

A közönség március 20-tól május 10-ig szavazhat a Libri weboldalán és könyvesboltjaiban, valamint áprilisban a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon is. A díjakat május 15-én adják át .

nyomtat

További írások a rovatból

Csepella Olivér: Nyugat + Zombik. Corvina Kiadó, 2017
irodalom

Amikor felnő a magányos csecsemő Amikor felnő a magányos csecsemő
Áfra János Rítus című kötetéről, Kalligram, 2017, 108 o.
Alice Munro: Juliet. Park Könyvkiadó 2017, fordította: Mesterházi Mónika
Deres Kornélia líraműhelyről, a Független Mentorhálózatról, a krízis adta lehetőségről

Más művészeti ágakról

Jeles András: A rossz árnyék
színház

Országomat egy… – miért is? Országomat egy… – miért is?
Andrei Şerban III. Richárd rendezése a Radnóti Színházban
gyerek

A sokszínű TOP50 A sokszínű TOP50
2017 legjobb gyerekkönyvei


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés