bezár
 

art&design

2011. 04. 25.
Interaktív ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Számos újdonsággal és a közönség által kedvelt, visszatérő programokkal várja április 30-án és május 1-jén látogatóit a XXIX. Miskolci Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen - ezúttal rendhagyó helyszínen, az egyetemi sportcsarnokban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
A közlés szerint igazi ásványmajálison vehetnek majd részt a látogatók a két napon: az ásványok és lepkék kiállítás kivételes kuriózumnak ígérkezik, és hasonlóan különleges az Európa, Ázsia, Amerika és Ausztrália termésarany-leleteiből összeállított válogatás is.

Emellett megcsodálhatják Tunézia néhány nemzetközi szinten is számon tartott ásványának válogatott példányait, így a sivatag homokjában képződő, roppant formagazdag sivatagi rózsákat. Egy külön kiállításon pedig az ásványok optikai tulajdonságaiban gyönyörködhetnek az érdeklődők.

A tavalyi nagy sikerre tekintettel az idén is "plusz érdekességként" várja a gyerekeket, családokat a földtudományi játszóház, itt a műszaki földtudományi kar tanszékei interaktív módon mutatják be, milyen kutatásokat folytatnak, ugyanakkor felhívják a figyelmet az adott, földtudománnyal kapcsolatos terület érdekességeire is.

A fiatalok számára pedig játszóeszközként is bemutatják az ásványokat, kőzeteket: a kézműves játszóházban dísztárgyakat, szobrokat tudnak majd készíteni az érdeklődők puha kőzetekből, természetes ásványokból készült festékkel pedig festhetnek is.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés