bezár
 

film

2011. 07. 01.
Hosszú távú megállapodást kötött az MGM és a Forum Film
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hosszú távú megállapodást kötött az MGM és a Forum Film Az MGM tegnap Los Angeles-ben bejelentette, hogy hosszú távú forgalmazási megállapodást kötött a Forum Filmmel, a Cinema City International NV (CCI) disztribúcióért felelős leányvállalatával. A megállapodás mozi és DVD/BD jogokra is vonatkozik, az érintett országok Lengyelország, Magyarország, Románia, Bulgária, és Izrael, bizonyos filmek esetében Csehország és Szlovákia is.
A szerződés az elkövetkező öt év új bemutatóira szól, többek között tartalmazza a nagy várakozás övezte Hobbi” filmeket 2012-ben és 2013-ban, valamint a Bond franchise következő részeit, a 2012. november 8-án a hazai mozikba kerülő “Bond 23”-at, és az egyelőre dátum nélküli “Bond 24”-et.

“Bár kapcsolatunk Gary-vel és Rogerrel régi keletű, büszkeséggel tölt el, hogy minket választottak forgalmazó partnerüknek a “mi” piacainkon“ - mondta el Mooky Greidinger, a Cinema City International elnök-vezérigazgatója. “Hosszú távú megállapodást kezdeni ilyen várható filmekkel nagyon izgalmas, biztos vagyok benne, hogy a Forum Film csapatok minden országban elkötelezetten fognak azon dolgozni, hogy maximalizálják az MGM filmek piaci eredményeit.”
Forum Film
“Nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy folytathatjuk a kapcsolatunkat Mooky-val és a Forum Filmmel. Úgy gondoljuk, a Forumnál a lehető legjobb kezekben lesznek filmjeink ezeken a piacokon” - nyilatkozta Barber és Birnbaum, az MGM alelnök-vezérigazgatói.

A Cinema City International Kelet-Közép Európa legnagyobb multiplex mozi-üzemeltetője, 93 mozival és 882 vászonnal. A Forum Film, a Cinema City International NV teljes tulajdonában álló, filmforgalmazásért felelős leányvállalata, Magyarországon (Forum Hungary), Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában, Csehországban, Szlovákiában és Izraelben üzemel. A filmforgalmazási piac veteránjaként a The Walt Disney Studios, valamint egyéb major és független stúdiók partnere ezekben az országokban.
MGM
A Metro-Goldwyn-Mayer Studios mozifilmek gyártásával és nemzetközi disztribúciójával, emellett tv produkciókkal, zenei produkciókkal, interaktív média jogokkal és franchise termékekkel foglalkozik. A világ egyik legnagyobb filmkatalógusával, mintegy 4100 cím jogával rendelkezik. A cégcsoport tagjai a Metro-Goldwyn-Mayer Studios, a Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, a United Artists Films, az MGM Television Entertainment, az MGM Networks, az MGM Distribution, az MGM International Television Distribution, a Metro-Goldwyn-Mayer Home Entertainment, az MGM ON STAGE, az MGM Music, az MGM Consumer Products valamint az MGM Interactive. Ezen felül világszerte mintegy 130 országban tulajdonrészes különféle tv-csatornákban. További információ: www.mgm.com
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Viktor Kosakovskiy: Gunda
Magyar rövidfilmek a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon
Magyar rövidfilmek a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon

Más művészeti ágakról

irodalom

Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő
Beszélgetés Kutasy Mercédesz műfordítóval
színház

Lépjünk ki a babaházból! Lépjünk ki a babaházból!
Kartonpapa a Szkénében
színház

Kinek szól a taps? Kinek szól a taps?
III. Richárd Gyulán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés