bezár
 

film

2011. 09. 20.
Ma a Kedd Kino animációs filmklubban: Papír helyett monitor - frissen végzet animáció szakosok munkái
2011. szeptember 20. Kino mozi, 16h
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ma a Kedd Kino animációs filmklubban: Papír helyett monitor - frissen végzet animáció szakosok munkái Miután a múlt héten kicsit belekóstoltak abba, hogy hogyan is néz ki egy hagyományos technikával készült rajzfilm, a mai kedden a számítógéppel készült vagy véglegesített rajzanimációnak szentelnek egy délutánt a Kedd Kino animációs filmklubban. Így, míg az előző alkalom főszereplői klasszikus alkotások voltak, a most következőn a legfrissebb hazai és külföldi animációs termésből szemezgetnek.
Szeptember 20-án mindenekelőtt olyan modernkori meséket láthatnak majd az érdeklődők, amelyek a hazai és külföldi egyetemek animáció szakjain frissen végzett rendezők számítógépéről kerültek a vászonra. Többek között a MOME-s Farkas Júlia groteszk égből pottyant mesketéjét, az Izmos királylányokat, Elena Pomares Tyúkól című diplomamunkáját, amely a National Film and Television School-on készült és egy róka és a szárnyasok különös kávéházi találkozójáról ad számot, illetve a varsói Michal Socha látványban magával ragadó Csajszi című opuszát is, amely egy sajátos Klükopsz-történet.

<iframe width="420" height="243" src="http://www.youtube.com/embed/ZjJEqO8lm8I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A kedden 16 órakor kezdődő közel ötven perces vetítés után Patrovits Tamás, az Illyés Művészeti Akadémia szakmai vezetőtanára többek között arról fog mesélni, hogy ma milyen alapvető ismereteket kell elsajátítania annak az „iskolapadban”, aki animációs filmkészítésbe vágja a fejszéjét, hogy mi a legrövidebb idő, ami alatt animációnak látszó dolgot lehet készíteni, illetve hogy elképzelhető-e, hogy hamarosan már nem kell ceruzát kézbe vennie egy animátornak.

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/1957016?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0&amp;color=ffeb0f" width="400" height="200" frameborder="0" webkitAllowFullScreen allowFullScreen></iframe><p><a href="http://vimeo.com/1957016">Chick</a> from <a href="http://vimeo.com/mayki">Mayki</a> on <a href="http://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>
Ahogy az első alkalommal, úgy most is lesz ráadásvetítés a beszélgetés közben, illetve a végén is, úgyhogy érdemes lesz végig maradni!

Helyszín és időpont:
2011. szeptember 20. 16h
KINO mozi, 1137 Budapest, Szent István krt 16.

A Kedd Kino ingyenes!

Tájékozódni itt lehet:
http://www.keddkino.blogspot.com/

Vagy kövesd a Facebookon!nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Michel Franco: Új világrend
Nagy Viktor Oszkár: Becsúszó szerelem
Viktor Kosakovskiy: Gunda
Magyar rövidfilmek a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon

Más művészeti ágakról

színház

Shakespeare, amikor magyar és abszurd Shakespeare, amikor magyar és abszurd
Hamlear a Gyulai Várszínházban
színház

Lépjünk ki a babaházból! Lépjünk ki a babaházból!
Kartonpapa a Szkénében
színház

Kinek szól a taps? Kinek szól a taps?
III. Richárd Gyulán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés