bezár
 

film

2011. 10. 28.
Ma van az Animáció Világnapja - Budapesten három napig tart az ünneplés
2011. október 28-30. Budaörs, Tabán Art Mozi
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ma van az Animáció Világnapja - Budapesten három napig tart az ünneplés Ma elkezdődött a háromnapos animációs fieszta Budaörsön és a Tabán Art Moziban az Animáció Világnapja alkalmából. Az Animáció Nemzetközi Világnapját 2002 óta minden évben október 28-án ünneplik, ugyanis a rajzfilmkészítés úttörőjének számító Emile Reynaud ezen a napon nyitotta meg Optikai Színházát Párizsban, 1892-ben.
A Nemzetközi Animációs Filmművész Szövetség (ASIFA) magyarországi csoportja, az ASIFA Hungary 2005 óta szervez itthon filmes programokat az Animáció Világnapja alkalmából, előttük Tóth Pál animációs rendező tartott vetítéseket a szegedi Grand Caféban. Az ASIFA Hungary által szerevzett vetítések idén ráadásul nem is egy, hanem rögtön három napig tartanak! A többnaposra bővült rendezvény programjai között az animációs műfaj rajongói, kortól függetlenül, meg fogják találni a nekik kedves válogatásokat.
 
Az idei rendezvénysorozat október 28-án, pénteken Budaörsön kezdődik. A szabadtéri rendezvényen animációba borítják a szervezők a Budaörsi Városházát este 6 és 9 között. A filmösszeállítások több ismert és talán kevésbé ismert hazai és határon túli animációs iskola munkáiból verbuválódnak. A szünetekben Bálint Rezső és Szabó Tamás, a Chameleon Jazz Band művészei játszanak. A házigazda Illyés Művészeti Akadémia diákjai ráadásként különleges ünnepi programmal készültek a Világnapja nyitóünnepségére: lézeranimációval is célba veszik a Városházát.
A hétvégi programoknak a budapesti Tabán Art Mozi ad helyszínt. Szombaton és vasárnap kora délután a gyerekek sajátíthatják ki a mozitermet: nekik a Kecskemétfilm Stúdió, illetve az Egyszervolt.hu meseportál kedveskedik egy-egy mesecsomaggal. Ráadásul a mesefilmekre 12 év alatt ingyen jöhetnek a legkisebbek!
 
Az Animáció Világnapja további vetítésein a legfrissebb animációs rövidfilmekből kapnak gazdag és változatos körképet az érdeklődők - különböző hazai és külföldi nemzetközi fesztiválok, neves külföldi filmstúdiók és a legkülönfélébb országok animációs szervezeteinek jóvoltából.
 
A részletes program már letölthető a www.keplenyek.com oldalról, az Animáció Világnapja hivatalos weboldaláról, illetve böngészhető a Világnap Facebook-oldalán is. A Tabán mozi programja innen letölthető!nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Bakony Alexa: Tobi színei
Kocsis Ágnes: Éden
Fanny és Alexander – Gondolatok a filmbéli Ekdahl-lakásról

Más művészeti ágakról

Három koncert a Veszprémi Régizenei Napokról
irodalom

Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő
Beszélgetés Kutasy Mercédesz műfordítóval
színház

Lépjünk ki a babaházból! Lépjünk ki a babaházból!
Kartonpapa a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés