bezár
 

zene

2008. 07. 28.
Aranylemez lett az István, a király új lemezváltozata
MTI/PRAE.HU
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Aranylemez lett az István, a király új lemezváltozata Aranylemez lett az István, a király című rockopera új lemezváltozata. Az albumból alig több mint egy hónap alatt adták el az aranylemezhez szükséges 7500 darabot. Kérdés, nem a botrányos siófoki előadás hírére ugrottak-e meg az eladások?
A Társulat által készített lemez június 17-én jelent meg, egy nappal az István, a király premierjének 25. évfordulójára készített jubileumi produkció bemutatója előtt. Mint emlékezhetünk, alig néhány nappal korábban fulladt botrányba a Társulat siófoki szereplése.

Forgács Beáta, a Társulat sajtóreferensének közleménye szerint az István, a király új lemezváltozatának sikerével "a Társulat tagjai bebizonyították, hogy méltó képviselői egy új nemzedéknek".

A Társulat tagjainak közreműködésével egyébként több más album is forgalomba került, egyebek között egy válogatáslemez a döntők legszebb dalaiból.

Az arany- illetve platinalemez eléréséhez szükséges eladási darabszámok kategóriánként változók. A díjakat kiadó MAHASZ honlapja szerint ma hazai előadó esetében az aranylemez 7500, a platina dupla ennyi eladott lemezt jelent. Nemzetközi előadónál az aranylemez 3000, a platina 6000 eladott lemez után jár. Komolyzene, jazz, világzene és próza esetén még alacsonyabb ez a szám: 1500 az arany- és duplája a platinalemez.

nyomtat

Szerzők

-- Végh Dániel --


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Csáki László: Kék Pelikan
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés