bezár
 

art&design

2011. 11. 28.
Képek a történelem és a tudatalatti legsötétebb tárnáiból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Papp Sebők István úgy van elkönyvelve mint az „archetipikus tudatalatti” festője. A Kolozsvári képzőművészeti egyetem látogatása után a Moholy-Nagy László, illetve a Dávid Iskola keretei közt folytatta képzőművészeti tanulmányait, most a KERTÉSZ29 Galériában nyílik kiállítása.
Első kiállítása még 1990-ben Bécsben volt, melyen egyik grafikájával (A zsarnokság diadala) különdíjat nyert. További nagy kiállításai: a Krisztus előtti idők, a Káin és Ábel, Lámekh Testamentuma, valamint a Szent Pál bácsikám megtérésének pillanatai.
A barakk utolsó napja
Jelenlegi kiállítása (a Képek a történelem és a tudatalatti legsötétebb tárnáiból) különleges, válogatott fényképek alapján készült. Ezek a fényképek az emberiség történelmének egy-egy sötét pillanatát jelenítik meg: Krisztus keresztrefeszítését, első világháborús megvakult katonákat, gépfegyveres mészárlást, második világháborús koncentrációs táborokat, nyomáskamrába szorított embereket. Szörnyű pillanatokat az emberiség múltjából. A teljesség igénye nélkül ragadnak ki pillanatokat, egyszerűen csak a szubjektív érzések alapján, mintha ezek lennének a legszörnyűbb pillanatok az emberiség történelmében.

Felteszik az egyetemes kérdést – hogy hogyan voltunk képesek ezekre? A fekete-fehér képek rendre színesekké válnak, és előrelépnek képzőművészeti alkotásokká. Ez a kiállítás egy félelmetes betekintést ad az emberiség történelmének legsötétebb korszakaiba, és figyelmeztet, hogy mindez még egyszer nem fordulhat elő.
A kiállítás megnyitója december 28-án szerdán, 18 órától lesz.

Meghívott vendégek: dr. Matits Ferenc művészettörténész, Sebők Klára színművésznő, Kakucs Ágnes színművésznő. Zenél: Wéber Zsófia és Elek Norbert.A Megtekinthető december 3 és január 5 között, keddtől- péntekig 12 és 18 óra között a VII. kerületi galériában (cím: 1073 Budapest, Kertész u. 29.).

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

A sárga csend kísértete A sárga csend kísértete
A sárga csendről kiállítás: Schein Gábor megnyitó beszéde
art&design

A magasugrás veszélyei A magasugrás veszélyei
Kritika a Standby szabadtéri kiállításról
art&design

Bevásárolunk kortárs művekkel
Erősödött a kortárs művek iránti érdeklődés és az online árverésekkel egy olyan réteg is megjelent a vásárlók között, amely korábban nem vett részt az élő aukciókon.
art&design

Derkósok munkái virtuálisan
26 képzőművész pályamunkáit vonultatja fel idén is a Derkovits Gyula ösztöndíj

Más művészeti ágakról

Parti Nagy Lajos: Ibusár (Örkény István Színház — Kék Művészügynökség)
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat
Interjú Schwéger Zsófia festőművésszel külföldi felsőoktatásban szerzett tapasztalatokról, kapcsolati háló építéséről és az időbeosztás fontosságáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés