bezár
 

art&design

2011. 11. 28.
Képek a történelem és a tudatalatti legsötétebb tárnáiból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Papp Sebők István úgy van elkönyvelve mint az „archetipikus tudatalatti” festője. A Kolozsvári képzőművészeti egyetem látogatása után a Moholy-Nagy László, illetve a Dávid Iskola keretei közt folytatta képzőművészeti tanulmányait, most a KERTÉSZ29 Galériában nyílik kiállítása.
Első kiállítása még 1990-ben Bécsben volt, melyen egyik grafikájával (A zsarnokság diadala) különdíjat nyert. További nagy kiállításai: a Krisztus előtti idők, a Káin és Ábel, Lámekh Testamentuma, valamint a Szent Pál bácsikám megtérésének pillanatai.
A barakk utolsó napja
Jelenlegi kiállítása (a Képek a történelem és a tudatalatti legsötétebb tárnáiból) különleges, válogatott fényképek alapján készült. Ezek a fényképek az emberiség történelmének egy-egy sötét pillanatát jelenítik meg: Krisztus keresztrefeszítését, első világháborús megvakult katonákat, gépfegyveres mészárlást, második világháborús koncentrációs táborokat, nyomáskamrába szorított embereket. Szörnyű pillanatokat az emberiség múltjából. A teljesség igénye nélkül ragadnak ki pillanatokat, egyszerűen csak a szubjektív érzések alapján, mintha ezek lennének a legszörnyűbb pillanatok az emberiség történelmében.

Felteszik az egyetemes kérdést – hogy hogyan voltunk képesek ezekre? A fekete-fehér képek rendre színesekké válnak, és előrelépnek képzőművészeti alkotásokká. Ez a kiállítás egy félelmetes betekintést ad az emberiség történelmének legsötétebb korszakaiba, és figyelmeztet, hogy mindez még egyszer nem fordulhat elő.
A kiállítás megnyitója december 28-án szerdán, 18 órától lesz.

Meghívott vendégek: dr. Matits Ferenc művészettörténész, Sebők Klára színművésznő, Kakucs Ágnes színművésznő. Zenél: Wéber Zsófia és Elek Norbert.A Megtekinthető december 3 és január 5 között, keddtől- péntekig 12 és 18 óra között a VII. kerületi galériában (cím: 1073 Budapest, Kertész u. 29.).

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

Takáts Márton Tűnő időm nyomában című kiállításáról
Reflexió az azt beszélik az Orczyn kiállításra
Néma Júlia kerámiái kapcsán
Otis Laubert sajátos installációi a Knoll Galériában

Más művészeti ágakról

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
Beszámoló a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról (szeptember 7-9.)
Fiala Borcsa: Lepkebáb, Kolibri, 2023


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés