bezár
 

art&design

2011. 12. 06.
FÉNYT
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Sterling Ékszergaléria immár hagyományosnak mondható karácsonyi kiállításán a fény misztikájának központba állításával próbálja bevonzani a vásárlókat.
A téli napforduló az északi féltekén a csillagászati tél kezdetét jelenti, a legtöbb kultúrában számos ősi népi szokás kapcsolódik hozzá, és ünnepségek kísérik, mint például a zsidó Hanuka, vagy maga a Karácsony, amelyet egyesek szerint több pogány ünnepből vett át a keresztény vallás.
Ádám Krisztián munkája
A téli napforduló „a Nap, a Fény újjászületése”. Ezen a napon a leghosszabb az éjszaka, innentől egészen a nyári napfordulóig növekszik a nappalok időtartama, ami örökké hirdeti a világosságot, a fény diadalát: a Nap legyőzhetetlen.

A fény nem csak „látvány”, nem csak vizuális érzékszervünkkel megtapasztalható, hőt is közvetít, bőrünkön érezhetjük, stimulálja tapintóérzékszervünket. Terápiás hatással van a testre s a lélekre egyaránt.

A Sterling Ékszergaléria alkotói, a hazai design-ékszerészek legjobbjai – Peter Vladimir, az Iparművészeti Egyetem professzora és volt tanítványai, Király Fanni, Kecskés Orsolya, Stomfai Krisztina, Gaál Gyöngyvér, és több művésztanár, Lipoczki Ákos, Ádám Krisztián – által készített egyedi ékszerdesign tárgyak, ékszerkülönlegességek a fenti gondolatisághoz kapcsolódnak. Szépséget kínálnak a testnek és léleknek. A galéria immár hagyományosnak mondható karácsonyi kiállítása 2011. december 8. és 2012. január 5. között várja a látogatókat.

STERLING Ékszergaléria
H-1092 BP. Ráday utca 31.
Nyitva: Hétfő-Péntek 12-20h
Szombat: 10-14h
Telefon: 061/323-0037


nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés