bezár
 

art&design

2012. 03. 05.
Bernáth/Y Sándor "Yntermemory"
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kollégák, barátok rendezésében Y címmel emlékestet tartanak a magyar képzőművészeti és zenei élet meghatározó alakjának, Bernáth/Y Sándornak (1949-2002) a tiszteletére.
A kiállítás Bernáth/Y több évtizedes festői életművének szakaszait, művészi gondolkodásmódjának különböző aspektusait idézi fel legkiemelkedőbb képei révén. Nemcsak átfogó, minőségi összkép, de lehetőség újra rácsodálkozni Bernáth/Y friss, szellemes technikai-nyelvi újításaira.

Az A38 és a Neon Galéria közös szervezésében megvalósuló kiállítást Bencsik Barnabás művészettörténész és Bukta Imre képzőművész nyitják meg. Ezt követi az YntermemorY, a barátok és művésztársak konferencia-szeánsza az általuk prezentált zenei, költészeti, művészeti, filmes és akciómunkákkal. Baráti együttlét, amit Bernáth/Y a pályáján és életében mindig is olyan fontosnak, talán a legfontosabbnak tartott.

Személyes és különleges művészi esemény lesz két fia, Samu és Zsiga fellépése a Káderek punk-rock zenekarral, illetve a Bernáth/Y audiovizuál megemlékezés live electronic music programmal. A kiállítás záróeseménye az Ynspirátor videó- és dokumentum-összeállítás lesz. Eredeti mozgóképes munkák, riportfilmrészletek, gyűjtőktől származó dokumentumok, valamint egy szakmai beszélgetés eleveníti fel Bernáth/Y művészetszervező géniuszát.

A megnyitóra az A38 galériájában 2012. március 6-án (kedden), 19:00-tól kerül sor. A kiállítás 2012. március 7. és 2012. március 16. között tekinthető meg minden nap 11:00-tól 19:00-ig (előzetes bejelentkezéssel: 06-1-464-3940).

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

A magyar szocialista kerámia története
Sors-ökológia, Budapest, Kis Présház, 2023. szeptember 15.
Reflexió az azt beszélik az Orczyn kiállításra

Más művészeti ágakról

FISZ 25, Korpa Tamás portrébeszélgetés
gyerek

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében
Rómeó és Júlia 2. avagy a Gyönyörök Palotájának könyvbemutatója
A Grecsó fivérek estje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés