bezár
 

art&design

2012. 03. 05.
Bernáth/Y Sándor "Yntermemory"
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kollégák, barátok rendezésében Y címmel emlékestet tartanak a magyar képzőművészeti és zenei élet meghatározó alakjának, Bernáth/Y Sándornak (1949-2002) a tiszteletére.
A kiállítás Bernáth/Y több évtizedes festői életművének szakaszait, művészi gondolkodásmódjának különböző aspektusait idézi fel legkiemelkedőbb képei révén. Nemcsak átfogó, minőségi összkép, de lehetőség újra rácsodálkozni Bernáth/Y friss, szellemes technikai-nyelvi újításaira.

Az A38 és a Neon Galéria közös szervezésében megvalósuló kiállítást Bencsik Barnabás művészettörténész és Bukta Imre képzőművész nyitják meg. Ezt követi az YntermemorY, a barátok és művésztársak konferencia-szeánsza az általuk prezentált zenei, költészeti, művészeti, filmes és akciómunkákkal. Baráti együttlét, amit Bernáth/Y a pályáján és életében mindig is olyan fontosnak, talán a legfontosabbnak tartott.

Személyes és különleges művészi esemény lesz két fia, Samu és Zsiga fellépése a Káderek punk-rock zenekarral, illetve a Bernáth/Y audiovizuál megemlékezés live electronic music programmal. A kiállítás záróeseménye az Ynspirátor videó- és dokumentum-összeállítás lesz. Eredeti mozgóképes munkák, riportfilmrészletek, gyűjtőktől származó dokumentumok, valamint egy szakmai beszélgetés eleveníti fel Bernáth/Y művészetszervező géniuszát.

A megnyitóra az A38 galériájában 2012. március 6-án (kedden), 19:00-tól kerül sor. A kiállítás 2012. március 7. és 2012. március 16. között tekinthető meg minden nap 11:00-tól 19:00-ig (előzetes bejelentkezéssel: 06-1-464-3940).

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés