bezár
 

art&design

2012. 03. 05.
Rendszerváltás - Befejezetlen program
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Tranzit.hu – a Társadalomelméleti Kollégiummal együttműködésben – beszélgetés-sorozatot indít új helyszínén, a KIRÁLY102-ben.
A sorozat a művészeti szereplők nyilvánosságformálásban betöltött lehetséges szerepeire kérdez rá különböző országok, szakterületek és generációk képviselőinek párbeszédbe állításával. A szervezők egy olyan közösségi teret szeretnének létrehozni, ahol a kurátori tudást és a művészeti gondolkodást aktuális közügyek megvitatásának és közösségformáló tervek megfogalmazásának szolgálatába lehet állítani.
Sugár János: Gyorskultúra szórólap, 1985, hátoldal, papír, tus, ceruza, 21,5 x 30 cm
Az első évad témája a rendszerváltás, az értelmiség és a művészeti gondolkodás szerepe a '80-as évek ellenzéki-alternatív társadalmi mozgalmaiban a 2010-es évek fordulójának válságperspektívájából. A témafelvetés kerete egy hosszútávú nemzetközi együttműködés, mely során közép-európai partnerintézményekkel a posztkolonialista és posztkommunista diskurzusok feltáratlan összefüggéseit kutatják.

Az első beszélgetés témája az értelmiségi és ellenzéki szerep válsága és az alulról szerveződő kezdeményezések lehetőségei a rendszerváltás előtt és után. Szó lesz a disszidens pozíciókról, a Magyar Október Pártról, a Balázs Béla Stúdió pedagógiai programjáról, az Indigó Csoportról, a Gyorskultúráról, diákforradalmakról, a 4K-ról, kulturális politikai víziókról, a társadalomkutatás és az aktivizmus összefüggéseiről.

Az első alkalomra a KIRÁLY102-ben (Budapest, Király utca 102., 1. emelet) kerül sor 2012. március 12-én (hétfőn), 18:00-tól.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Üzenetek a poszt-tisztaság korából Üzenetek a poszt-tisztaság korából
Avagy szeméthalmaz a galériában: Szabó Kristóf „ERROR” című kiállítása
art&design

Láthatóvá tett láthatatlan? – Avagy a császár új ruhája Láthatóvá tett láthatatlan? – Avagy a császár új ruhája
A Godot Labor „Fiktív Kiállításáról”
art&design

"A rajzolás főleg annak konfigurációja, amit látunk"
Paul Cézanne (1839-1906) rajzaiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás nyáron a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA)

Más művészeti ágakról

irodalom

Hangulatjelentés is, igaz is Hangulatjelentés is, igaz is
A Margó Irodalmi Fesztivál második napjáról
Háttérinterjú Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával versenyekről, művészeti ügynökségekről, a koncerttermek működéséről
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat
Interjú Schwéger Zsófia festőművésszel külföldi felsőoktatásban szerzett tapasztalatokról, kapcsolati háló építéséről és az időbeosztás fontosságáról
Steve Lightfoot: Ne higgy a szemének!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés