bezár
 

art&design

2012. 03. 05.
Rendszerváltás - Befejezetlen program
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Tranzit.hu – a Társadalomelméleti Kollégiummal együttműködésben – beszélgetés-sorozatot indít új helyszínén, a KIRÁLY102-ben.
A sorozat a művészeti szereplők nyilvánosságformálásban betöltött lehetséges szerepeire kérdez rá különböző országok, szakterületek és generációk képviselőinek párbeszédbe állításával. A szervezők egy olyan közösségi teret szeretnének létrehozni, ahol a kurátori tudást és a művészeti gondolkodást aktuális közügyek megvitatásának és közösségformáló tervek megfogalmazásának szolgálatába lehet állítani.
Sugár János: Gyorskultúra szórólap, 1985, hátoldal, papír, tus, ceruza, 21,5 x 30 cm
Az első évad témája a rendszerváltás, az értelmiség és a művészeti gondolkodás szerepe a '80-as évek ellenzéki-alternatív társadalmi mozgalmaiban a 2010-es évek fordulójának válságperspektívájából. A témafelvetés kerete egy hosszútávú nemzetközi együttműködés, mely során közép-európai partnerintézményekkel a posztkolonialista és posztkommunista diskurzusok feltáratlan összefüggéseit kutatják.

Az első beszélgetés témája az értelmiségi és ellenzéki szerep válsága és az alulról szerveződő kezdeményezések lehetőségei a rendszerváltás előtt és után. Szó lesz a disszidens pozíciókról, a Magyar Október Pártról, a Balázs Béla Stúdió pedagógiai programjáról, az Indigó Csoportról, a Gyorskultúráról, diákforradalmakról, a 4K-ról, kulturális politikai víziókról, a társadalomkutatás és az aktivizmus összefüggéseiről.

Az első alkalomra a KIRÁLY102-ben (Budapest, Király utca 102., 1. emelet) kerül sor 2012. március 12-én (hétfőn), 18:00-tól.

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés