bezár
 

art&design

2012. 04. 30.
Széttört álmok a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Széttört álmok címmel szcenírozott koncertet ad a Syrius zenekar dalai nyomán a Zappa - Syrius Emlékzenekar, a Szegedi Kortárs Balett és a zene képpé formálásával kísérletező Aximmetry 2012. május 25-én (pénteken) 19:00-kor a Művészetek Palotájában.
A Széttört álmok című előadásban a legendás Syrius együttes ma már klasszikusnak számító zenéje 21. századi hangszerelésben, a Magyar Frank Zappa Emlékzenekar tolmácsolásában, olyan sztárok  közreműködésével hangzik el, mint Török Ádám, Szakcsi Lakatos Béla, Tátrai Tibor és a Syrius zenekar egykori billentyűse, Pataki László.

A nemzetközileg elismert Szegedi Kortárs Balett a kortárs tánc nyelvén fogalmazza újra a zenei gondolatokat, és mindehhez járul egy friss hazai innováció, az Aximmetry lenyűgöző látványvilága, mely új dimenziókat nyit a zene képpé formálásában. E három összetevő teljesen egyedi színpadi nyelvet eredményez, mely a nosztalgiázni vágyókon kívül a modern művészetek rajongóihoz, és a 3D-grafikák világában élő fiatalokhoz is szól.

A Syriust Baronits Zsolt alapította, a legendás formáció 1970 februárjában mutatkozott be a közönségnek, aki az addigi, gitáron alapuló zenékhez képest valami egészen újat hallhatott. A Syrius-koncertek az örömzene, a fantasztikus hangszerszólók, a nagyszerű közbeszövegelések, az irónia, a költészet keveredései voltak: komolyság és humor egységben élt a zenekar világában. Az emlékkoncerten a Syrius együttes szerzeményei olyan színpadi formát kapnak, melyben egyszerre van jelen egy klasszikus értelemben vett koncert, egy látványszínházi show és egy kortárs táncszínházi előadás.

nyomtat

Szerzők

-- Biró Vivien --


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről
Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés