bezár
 

zene

2012. 07. 15.
Öt év után újra Budapesten Bryan Adams
Papp László Budapest Sportaréna, 2012. július 29.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Öt év után újra Budapesten Bryan Adams Már csak két hetet kell várni Bryan Adams budapesti koncertjére, hogy meghallgassuk az érces hangú kanadai slágerköltőt, sőt egy szerencsés az első sorokból még el is énekelheti Melanie C részét a Baby when you’re gone című számból a fehérpólós, koptatott farmeros, örökszőkés, örökzöld Bryan oldalán.
BABryan Adams bő 30 éve az egyik legjobb bizonyítéka annak, hogy a rock&rollt meg lehet oldani a sex és a drugs folyamatos hangoztatása nélkül is. A születése, de 1976-os debütálása óta biztosan rekedt hangú dalszerző, gitáros, producer és nem utolsósorban fényképész hamar megtalálta a slágergyártás biztos receptjét.

Már az If wishes were horses-ban is, amit még a Sweeney Todd énekeseként adott elő, fellelhetőek a tipikus Adams-hozzávalók: kellemes, nem túl bonyolult, de messze nem unalmas, fülbemászó dallamok, jól elhelyezett, optimális hosszúságú gitárszólók, melyekkel – hacsak nem kapuzárási pánikját (18 till I die, Summer of 69, Here I am) – zömmel a szerelemmel kapcsolatos gondolatait kíséri. Megtalált szerelem (I finally found someone, Back to you, Heaven), szívből jövő gondolatok (Straight from the heart), a szerelem meglétének folyamatos bizonyítása (All for love, I do it for you, Run to you, Do I have to say the words? Have you ever really loved a woman?), bocsánatkérés (Please forgive me), forró szerelem (One night affair, It’s only love, Heat of the night, Young lust, There will never be another tonight), stb.

Slágereivel heteket töltött mindenféle Billboard-listák élén, énekelt többek között Tina Turnerrel, Stinggel, Rod Stewarddal és Pamela Andersonnal, világszerte többszörös arany- és platinalemezeire és dalaira összesen 94 jelölést kapott, melyek közül 23-at be is gyűjtött.
A szerény Bryan
Talán naivitás lenne azt várni, hogy a vancouveri koncerthez hasonlóan Budapesten is előhívja a nézők közül édesanyját, de a turné korábbi állomásainak setlistjeit tanulmányozva mindenképpen slágerdús estére számíthatunk a fehérpólós, koptatott farmeros, örökszőkés, örökzöld kanadaitól, sőt, egy szerencsés az első sorokból még el is énekelheti Melanie C részét a Baby when you’re gone című számból.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Szél Dávid --


További írások a rovatból

Háttérinterjú Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával versenyekről, művészeti ügynökségekről, a koncerttermek működéséről
zene

Egy üres szoba megtöltése Egy üres szoba megtöltése
Magánbeszélgetés Király Ernő avantgárd zeneszerzővel* (születésének 102ik, halálának 14ik évében)
Our New Orleans: A Benefit Album for the Gulf Coast

Más művészeti ágakról

irodalom

Aranykapu Aranykapu
Gáspár-Singer Anna novellája a Prae spekulatív fikció témájú számából
színház

Kinek szól a taps? Kinek szól a taps?
III. Richárd Gyulán
John Krasinski: Hang nélkül 2.
Magnus von Horn: SWEAT


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés