bezár
 

film

2013. 12. 06.
10 éves a Dubai Nemzetközi Filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén tizedszerre kerül megrendezésre december 6. és 14. között a Dubai Nemzetközi Filmfesztivál az Emirátusokban.
57 ország összesen 174 alkotása, köztük rövid- és dokumentumfilmek kerülnek a vetítővászonra 43 különböző nyelven a fesztivál során, melyek közül 70 művet még soha nem látott a közönség. 
 
A vendégek listáján olyan nevekkel találkozhatunk, mint Martin Sheen, Cate Blanchett, Mark Ruffalo, Abigail Breslin és Irfann Khan. 
 
Természetesen az arab filmeké lesz most is a főszerep, több mint 100 alkotással. A fesztivált egy palesztín film, az Omar (rendező Hany Abu-Assad) nyitja, ami a májusi cannes-i filmfesziválon is nagy sikert aratott. 
Amerikai botrány (American Hustle)

Az amerikai sikerfilmek közül ott lesz Meryl Streep és Julia Roberts drámája, az August: Osage County (Augusztus Oklahomában, hazai bemutató 2014. január 16., forgalmazza a Fórum Hungary), a Labor Day (Nyárutó, hazai bemutató 2014. február 6., forgalmazza a UIP-Duna Film) Kate Winslet és Josh Brolin főszereplésében és a nagysikerű életrajzi film, a Mandela: Long Walk to Freedom is (Nelson Mandelát Idris Elba személyesíti meg). A fesztivált David O. Russel világpremierje, az American Hustle (Amerikai botrány, hazai bemutató 2014. január 23., forgalmazza az InterCom) fogja zárni Christian Bale-lel és Bradley Cooperrel a főszerepben. 
 
"A fesztivállal célunk, hogy  visszatérjünk saját gyökereinkhez és az arab mozizást ünnepeljük" - nyilatkozta az esemény főszervezője, Abdulhamid Juma. 
Nyárutó (Labor Day)

Az üzenet, úgy tűnik, nyitott fülekre talált, ugyanis idén először küld delegációt az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (Academy of Motion Picture Arts and Sciences, AMPAS) a rendezvényre, hogy szemrevételezze a potenciális Oscar®-jelölteket. 
nyomtat

Szerzők

-- Csányi Timea --


További írások a rovatból

Ilyen volt az idei Szemrevaló Filmfesztivál
Beszámoló a 11. Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválról
Brandon Cronenberg: Végtelen víztükör

Más művészeti ágakról

art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán
építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel
irodalom

Sziveri Intézet, Veszprém, 2023. november 8.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés