bezár
 

zene

2013. 12. 16.
Hangulatos koncertfilm készül Mylene Farmer most véget ért turnéjáról
Éhségcsillapítónak live-CD a fa alá
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Épp, hogy befejeződött a francia popzene koronázatlan királynőjének aktuális turnéja ("Timeless 2013"), s ugyanezen címmel máris piacra dobták a szeptember 24. és 28. között Lyonban rögzített koncertek hanganyagát. A live-DVD-re/Blu-ray-re azonban még várniuk kell a rajongóknak...
Nizza, 2013. december 6. A Palais Nikaia színpadán Mylene Farmer búcsúzik a rajongóitól. Egy 39-állomásos turné utolsó koncertjét celebrálja a vörös hajú francia kult-énekesnő, aki 4 hónapon keresztül 500 000 nézőt varázsolt el produkciójával, estéről-estére.

A show véget ért, de az emlék-idézés már december 9-én kezdetét vette, hiszen ekkortól kapható Mylene Farmer Timeless 2013 című live-CD-je.
Mylene Farmer TimelessA koncert-album hanganyagát Lyonban rögzítették, s ugyanitt forgatott  4 estén keresztül a kamerájával Francois Hanss, Mylene Farmer házi rendezője.

A kész filmet jövő év március 27-én Franciaország-szerte a mozikban is bemutatják. Várhatóan ekkortól lesz kapható a Timeless 2013 - Le film címet viselő DVD, valamint Blu-ray is.

Ízelítőként már látható a Diabolique Mon Ange című számhoz készült montázs-klip, a koncert legemelékezetesebb pillanataival.



És ha már a filmnél tartunk, nem lehet nem megemlíteni a show látvány-munkálatainak magyar résztvevőit, Bordos László Zsoltot és stábját, akik az Intro kivitelezéséért feleltek.

A művész exkluzív interjút adott lapunknak, melyben a következőként emlékezik meg a közös munkáról:

Bizony, az Intro elkészítésével engem kerestek fel. Nyolc hónapon át jártam Párizsba - olykor hetente -, hogy előkészítsük a projektet.

Rendkívül nagy megtiszteltetés volt, hogy Mark Fisherrel is találkozhattam. (A Rolling Stones, a Pink Floyd, a U2 és Madonna díszlet-tervezője. /a szerk/.) Az elején mapping-vetítésben gondolkodtak, emiatt az első tervek alkalmából volt beleszólásom a díszlet kialakításába is, de végül a rendező, Mylene művészeti igazgatója, Laurent Boutonnat a LED mellett döntött.

Már elkészült a díszlet, s június 25-én volt egy sikeres díszlet-teszt Lyonban, amikor 26-án este hazaérve láttam a szomorú hírt, hogy Mark meghalt. Nagyon szomorú voltam.




De az élet megy tovább: 3 hónapon keresztül dolgoztunk az animációkon, összesen négyen. Az animáció forgatókönyvét Laurent es jómagam írtuk, remek volt az együttműködés. A 3D animáción kívül az Intro művészeti igazgatói és felügyelői tevékenysége is az én felelősségem volt. 

A párizsi Bercy sportcsarnokot 2 héttel a koncert előtt kibérelték és ott folytak a próbák, az utolsó simítások. Rendkívül profin volt megszervezve minden, minden időre elkészült, minden akadálymentesen működött.


Ez már a harmadik alkalom Mylene Farmer közel három évtizedes karriertörténete során, hogy magyar filmesek, vizuális művészek segítségét veszi igénybe különböző projektjei el(ő)készítéséhez. 1991-ben a Désenchantée illetve Regrets című klipjeit forgatta nálunk, 2005-ben pedig a Q.I videója készült Budapesten. Most a Bordos Artworks munkájára lehetnek méltán büszkék a művésznő hazai hívei.

Az ő nevükkel is fémjelzett látványos show-t jelen sorok szerzője Brüsszelben, a Palais 12 színpadán csodálhatta meg novemberben, és jó szívvel ajánlja a hamarosan megjelenő koncertfilmet az igényes franko-popzene kedvelőinek.
nyomtat

Szerzők

-- Janurik János --


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés