bezár
 

irodalom

2009. 01. 13.
Hackertámadás a PRAE.HU szervere ellen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hackertámadás a PRAE.HU szervere ellen 2009. január 12-én, hétfőn, ismeretlen tettes több ízben is megkísérelt behatolni a PRAE.HU szerverére – sikertelenül. A szerver tulajdonosa, a PRAE.HU Kft. megtette a szükséges intézkedéseket, biztonsági lépéseket, és rendőrségi feljelentést készít elő. A szolgáltatásainkban esetleg érzékelhető kellemetlenségért elnézést kérünk olvasóinktól.
A PRAE.HU portált kiszolgáló szerveren reggel mintegy fél 7 és fél 9 közt, majd este negyed kilenc és fél kilenc közt nem volt elérhető a tartalom. Bizonyos folyamatok, melyeket a támadás elindítása előtt indítottunk el, a támadás ideje alatt is zajlottak, azaz a szerver maga nem állt le.

Az esetet a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. mindkét alkalommal jelentette a szerver elhelyezését biztosító GTS Datanet Távközlési Kft-nek. A Szerver elhelyezését biztosító szolgáltató nem talált hibát a szolgáltatásban, tehát az ott elhelyezett többi szerver zavartalanul működött.

A Felhasználók (olvasók, fórumozók, portfólióépítők, praewiw-használók, levelezők, bloggerek) nyilvánosságnak és nem a nyilvánosságnak szánt adatai biztonságban vannak, internetes tevékenységük „lehallgatására” tudomásunk szerint nem került sor.

Szakembereink körültekintően megvizsgálják, mi történhetett, így a PRAE.HU Kft. a megfelelő előkészületeket követően jól megalapozott rendőrségi feljelentést tehet.

PRAE.HU Kft.

------------------------------------------------------------------------------------------------

A sikertelen támadást követően újabb próbálkozás történt a portál ellen. A hungarianhelyszinelo.prae.hu blogot átirányították egy, a PRAE.HU-tól független, általunk reklámozni nem kívánt oldalra. A kapcsolatot helyreállítottuk.

PRAE.HU Kft.
nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés