bezár
 

zene

2015. 08. 17.
Carmen, babzsák, karmesterei pálca
Az Armel Opera Festival idén először vett részt a Szigeten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az elmúlt öt nap során esténként 19 órától találkozhatott a közönség az Armel interaktív programjaival a Hajógyári-szigeten. Nem csalódott, aki az átbulizott éjszakákat követően a Fidelio Classical és Jazz színpad babzsákjain heverészve töltődött föl. A Sziget közönsége nemcsak a Zeneakadémia hallgatói által előadott Opera Sitcom etűdöket hallgatta érdeklődéssel, az azt követő közös improvizációban is lelkesen vett részt.

Ódor Botond, Miksch Adrienn

Ódor Botond, Miksch Adrienn operaénekesek (fotó: Kállai-Tóth Anett)

Eötvös Péter Triangel című ütőhangszeres minidarabjához alkalmanként 30 triangulum talált gazdára a hallgatóság körében, ők Vajda Gergely irányításával igazán lelkesen szólaltatták meg a hangszereket, hol a színpadon állva, hol pedig a nézőtéren.

A legnagyobb sikernek a Conduct me!Legyél te is karmester! program örvendett. A legelszántabb karmesteri ambíciókat dédelgető fesztivállakók egy rövid gyorstalpalót követően kaptak lehetőséget az ARMEL Szimfonikus Zenekar és a  ZAK operaénekeseinek irányítására Vajda Gergely, az Armel Opera Festival művészeti vezetőjének segítségével.

Gyüdi Sándor, Vajda Gerggely, Alföldi Róbert

Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója, az A varázsfuvola karmestere, Vajda Gergely zeneszerző, karmester, az Armel Opera Festival művészeti vezetője, zsűritagja, Alföldi Róbert, az A varázsfuvola rendezője (fotó: Kállai-Tóth Anett)

A Sziget Fesztivál utolsó napján, augusztus 16-án, 20.30-kor a közönség egy különleges eseménynek is tanúja lehetett: ádták át az ARTE Közönségdíjat, amelyre a 2015-ös Armel Opera Festival közönsége az Arte Concert weboldalán szavazhatott június 29. és augusztus 9. között. A szavazatok alapján a Szegedi Nemzeti Színház produkciója, Mozart: A varázsfuvola című operája, Alföldi Róbert rendezése került ki győztesen. A darab képviseletében az Arte-díjat a rendező és az előadás karmestere,  Gyüdi Sándor vette át.

Ódor, Hien, MIksch

Ódor Botond operaénekes,  Hien énekes, az Armel dal szerzője,  Miksch Adrienn operaénekes (fotó: Kállai-Tóth Anett)

Búcsúzóul első alkalommal itt csendült fel nagyközönség előtt az Armel Opera Festival imidzs-dala Miksch Adrien, Ódor Botond és az Armel Szimfonikusok előadásában. A dalt a népszerű fiatal énekesnő, Hien komponálta, a hozzá készülő – az Armel Opera Festival legizgalmasabb pillanatait és különleges atmoszféráját megörökítő  –  klip bemutatója 2016 februárjában lesz.

nyomtat

Szerzők

-- L. Horváth Katalin --


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
JPEGMAFIA & Danny Brown: SCARING THE HOES

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés