bezár
 

irodalom

2015. 10. 13.
Yan Ge, fiatal kínai írónő a Budapest Transzfer Nemzetközi Fesztivál egyik vendége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Yan Ge, fiatal kínai írónő a Budapest Transzfer Nemzetközi Fesztivál egyik vendége Yan Ge, a nyolcvanas években született kínai írógeneráció egyik legtehetségesebb képviselője a Budapest Transzfer Fesztivál vendége lesz október 15. és 18. között a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Szecsuáni csípős című regénye Zombory Klára fordításában novemberben jelenik meg az Európa Könyvkiadó gondozásában. A mandarin dialektusban írt könyvben Yan Ge szabadszájúan, fanyar humorral, pompásan megformált jellemekkel és remek párbeszédekkel rajzolja meg a délnyugat-kínai kisvárosi közösség életét. A történetekben és fordulatokban családja magára ismert, édesapja és nagyanyja rossz néven vette az olvasottakat.

A regény mesélője a "gyerek", a főhős az "apa", körülöttük testvérek, rokonok és cimborák hada, és ennek a színes kavalkádnak a középpontjában ott a "nagyi", aki anyacsászárnéként hol a háttérből, hol nyíltan, rideg szertartásossággal, a felszínen udvariasan, de valójában kíméletlenül erős kézzel mozgatja a szálakat és irányítja a szereplők életét, miközben a szeme előtt csak egyetlen cél lebeg: a család túlélése és felemelkedése.

Yan Ge október 17-én szombaton 16 órakor az Evés, ivás, főzés a kortárs irodalomban című programon olvas fel regényéből, 20 órakor pedig a Terítéken a család című beszélgetés egyik résztvevője lesz a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A fesztivál teljes programja a www.transzferfeszt.blog.hu oldalon érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma
Lengyel riportirodalom - Prae 2023/2 lapszámbemutató
Recenzió a Természetellenes vadság című líraantológiáról

Más művészeti ágakról

Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés