bezár
 

színház

2015. 11. 22.
A Kerekasztal új előadása a kommunikációs problémákról szól
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kommunikációs akadályokról szól a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ Kéksziget című új, komplex színházi nevelési előadása.

A 13-15 éveseknek szóló darabot - amelyet Kárpáti Péter és Kárpáti István rendezett - a Marczibányi Téri Művelődési Központban november 26-án mutatják be a VIII. kerületi Németh László Általános Iskola 8. osztályos diákjai részvételével.

Szkéné színház

A történet szerint felborulnak a család békés hétköznapjai, amikor a 14 éves Julcsi megnyer egy pályázatot, s két hétre elutazhat egy nemzetközi táborba. Julcsi édesanyjával, 27 éves bátyjával és az ő barátnőjével él egy lakásban, középső testvérük már elköltözött.

A színész-drámatanárok - Farkas Atilla, Hajós Zsuzsa, Jobbágy Kata, Lipták Ildikó, Sára Eszter - és a résztvevő diákok közösen derítik ki többek között azt, hogy mi akadályozhatja egymás megértését, hogyan lehet leküzdeni ezeket az akadályokat és milyen stratégiák segíthetnek.

A Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósult Kéksziget különlegessége, hogy benne a színház és az interakció komplex egységet alkotnak, egy dramaturgiai ívre vannak felfűzve, egymás nélkül értelmezhetetlenek. A résztvevők azáltal, hogy szerepbe lépnek, megélt tudást szereznek a program által középpontba állított problémakörről - közölte a Kerekasztal az MTI-vel.

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ Kelet-Közép-Európa első színházi nevelési társulata. Színházi előadásaikban interaktív módon, a drámapedagógia eszköztárát is használva vetnek fel olyan társadalmi és erkölcsi kérdéseket, amelyek életkortól függetlenül mindenki számára érdekesek. A gyerekek és fiatalok nem egyszerűen nézői, hanem alkotó résztvevői a színházi eseménynek. Közép- és általános iskolai osztályok részére az előadások díjtalanok.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

John a Latinovitsban
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá

Más művészeti ágakról

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés