bezár
 

film

2016. 01. 14.
Oscar-díjra jelölték a Saul fiát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Óriási sikereket és kitüntetett figyelmet köszönhetünk a Saul fiának, számos jelentős elismerés után, a díj történetében először a magyar film kapta a legjobb idegennyelvű filmnek járó Golden Globe-ot. Most pedig már közösen drukkolhatunk az Oscar-díjért, az 5 jelölt közé került a film ugyanebben a kategóriában. Óriási sikereket és kitüntetett figyelmet, filmtörténeti pillanatokat köszönhetünk a Saul fia stábjának, akik kockáztattak, és mertek a saját hangjukon, alkotói meggyőződésükhöz hűen megszólalni. A nemzetközi színvonalú szakmai professzionalizmuson és a művészi kreativitáson túl elsősorban elkötelezettségükkel és a felelősség vállalásával hasították fel a közöny burkát, miközben hitet tettek a 35 mm-es film mellett is.

Ahogy erről már korábban hírt adtunk, a 2016. január 10-éről 11-ére virradó éjjelen először reménykedve, majd boldogan követhette a hazai közönség a Golden Globe díjátadót. 2016. január 14-én közép-európai idő szerint délután 14:30 órakor pedig megkezdődött az Oscar-jelölések bejelentése, amelyet itthon is nézhettünk live stream közvetítésen. Cheryl Boone Isaacs, Guillermo del Toro, John Krasinski és Ang Lee jelentette be az Oscar-nomináltakat 24 kategóriában. Nemes Jeles László első filmje az öt közé került a legjobb idegennyelvű film kategóriájában. 2016. február 28-án éjszaka egy egész ország izgulhat közösen, hogy a jelölést díjra váltsuk.

Puskás Lilla interjúja Nemes Jeles Lászlóval Cannesban: Ehhez a filmhez fegyelmezetten lehetett csak hozzányúlni.

Szabó Ádám kritikája a filmről: Egy koponya körül.

Puskás Lilla beszámolója a Cannes utáni budapesti sajtótájékoztatóról: Bizonyos emberek fájdalmát nem észrevenni?

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Benedek Ágotával, a film forgatókönyvírójával beszélgettünk
A nemzetközi versenyprogram filmjei a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon
Magyar rövidfilmek a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon

Más művészeti ágakról

színház

Mindig bennem volt a játék szeretete Mindig bennem volt a játék szeretete
Interjú Szabó K. Istvánnal marosvásárhelyi tanulmányairól, külföldön szerzett rendezői tapasztalatairól és további terveiről
art&design

Fekete-lyukba szervezett turistaút Fekete-lyukba szervezett turistaút
A DOOM című kiállítás a Horizont Galériában
Rómeó-misszió avagy Rómeó és Júlia a Kaposvári Egyetem harmadéves színész osztálya előadásában Gyulán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés