bezár
 

építészet

2017. 10. 28.
Megkezdődött a Magyar-Lengyel Történelmi Játszókert építése Varsóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar-Lengyel Történelmi Játszókertet avatnak idén ősszel Varsó központjában, a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad keretében, amely a valaha volt legjelentősebb magyar programsorozat Lengyelországban. A játszókert egyedülálló ilyen jellegű alkotás a lengyel fővárosban.

A magyar történelmi motívumkincsek felhasználásával készülő történelmi játszókert a legkisebbeknek szól. A változatos játékelemekből álló komplex építmény kortárs képzőművészeti alkotás is egyben: emléket állít a magyar és a lengyel történelem kapcsolódásainak, közös szentjeinek és kiemelkedő alakjainak, nemzeteink barátságának.

A szobrászok és festőművészek keze nyomát viselő, akácból és tölgyből készülő különleges játszótér Kő Boldizsár alkotása, aki egyedi képzőművészeti játszóparkjaival már számos elismerésben részesült. Egyebek közt Ipari és Formatervezési Nívódíjat kapott, valamint Europa Nostra díjat nyert el a Millenáris Park - Zöld Péter Népmese Játszótérért.

A gondos tervezéssel születő játékelemek építése megkezdődött Varsó egyik legszebb központi parkjában. A Magyar-Lengyel Történelmi Játszótér helyi kivitelezője a Varsói Magyar Kulturális Intézet.
 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés