bezár
 

irodalom

2017. 11. 19.
Három napos rendezvénnyel ünnepli fennállásának 215. évfordulóját az OSZK
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Koncerttel, családi nappal, az országos Arany-szavalóverseny megrendezésével és tudományos konferenciával ünnepli 215 éves fennállását az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) november 23. és 25. között.

A könyvtár MTI-hez eljuttatott közleménye szerint november 23-án a Kaláka együttes Huzella Péterrel együtt Arany-koncerttel emlékezik a 200 éve született költőre. Az együttes 1969-es megalakulása óta számos Arany János-költeményt zenésített meg, így több évtized dalai szólalnak meg az OSZK falai között.

Amíg a gyerekek elkészítik saját könyveiket az OSZK restaurátorainak kreatív foglalkozásán, addig a szülőket a könyvtár Arany-kiállításán vezeti körbe a tárlat kurátora. A Családi körben - Arany Jánossal című múzeumpedagógiai programon a családról és a családtagokról lesz szó, de ki lehet rakni egy hatalmas logikai puzzle-t, amely Arany János verssorai, valamint az Agathias-corvina egy mintája alapján terveztek meg.

Csőre Gábor színművész és E. Csorba Csilla, az Arany-emlékév múzeumi kurátora zsűrielnökségével zajlik az országos Arany-szavalóverseny döntője, amelynek az OSZK ad helyet november 25-én. A felső tagozatos és a középiskolás korosztályban meghirdetett verseny hét területi döntőjébe összesen több mint kétszáz diák jutott, közülük kerültek ki az országos döntő résztvevői. Velük együtt az Arany János-emlékévhez kapcsolódó más nagy versenyek győztesei is megmérettetik magukat az alkalmon. A diákok kötelező és a szabadon választott versekkel lépnek színpadra.

A rendezvények ideje alatt a látogatók kedvezményes áron vásárolhatják meg az OSZK Könyvkiadó (társ)kiadásában megjelent köteteket is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés