bezár
 

film

2018. 02. 14.
Propaganda a moziban
A tavaszi sorozat 7 politikai propagandafilmet mutat be
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ínyenceknek ajánljuk a Béka filmklubot, mely merész elhatározással politikai tartalmú filmeket fog vetíteni a tavasz folyamán. A következő ilyen alkalom február 20-án 20:00–22:30 óra között lesz, a vetített film pedig nem más, mint Mihail Kalatozov: Én, Kuba / Soy, Cuba / Я – Куба.   A film után gondolatébresztő beszélgetés lesz Melegh Attila szociológus, egyetemi docenssel budapesti Corvinus Egyetemről.

"Régen azt hittem, hogy az életben a halál a legrettenetesebb. Most már tudom, hogy az életben a legrettenetesebb – az élet maga.” A szovjet-kubai kooprodukcióban készült film négy rövid történeten keresztül egyetlen hatalmas, költői vádiratot fogalmaz meg az 1959-es forradalom által megdöntött Batista- rezsim ellen: nyomor, kiszolgáltatottság, kétségbeesés és imperializmus. – A filmet az USA-ban betiltották, de elkészülte után mind Kubában, mind a Szovjetunióban negatív fogadtatásban részesült. Újrafelfedezése csak 1994-ben, Martin Scorsese és Francis Ford Coppola közbenjárására indult el.

A filmet EREDETI spanyol nyelven, magyar FELIRATTAL vetítik.

Előzetes regisztráció esetén: 500 Ft
Helyszínen fizetve: 800 Ft

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés