bezár
 

zene

2018. 02. 18.
Vonósokra írt műveit mutatja be a Studio 5 zeneszerzőcsoport
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vonósokra írt műveit mutatja be a Studio 5 zeneszerzőcsoport Vonósokra írt művek szólalnak meg a Studio 5 zeneszerzőcsoport tagjai – Bella Máté, Kutrik Bence, Solti Árpád, Varga Judit és Virágh András Gábor – szerzői estjén, február 23-án a Zeneakadémián.

A koncerten Varga Judit Black and White, Kutrik Bence Emojik és Virágh András Gábor Genesys című művének ősbemutatója mellett Solti Árpád Concertino és Bella Máté Lethe című alkotása hangzik el Dobszay Péter vezényletével.

Az esten a zene képi aláfestést kap, minden egyes művet a muzsika hangulatára improvizált videó kísér. A Studio 5 felkérésére készült ambient jellegű videó Révész László László képzőművész és Volkan Mengii török komputer művész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem vendéghallgatójának munkája. 

Az alkotók arra törekszenek, hogy közelebb vigyék a kortárs zenét a fiatalabb közönséghez és minél többek számára tegyék élménnyé az általuk képviselt új zenei hangokat. Bár a Studio 5 komponistái kivétel nélkül külföldön is végeztek zenei tanulmányokat, mindannyian a Zeneakadémiát tartják alma materüknek. Számos hazai és nemzetközi díjjal büszkélkedhetnek, többen közülük a Zeneakadémia oktatójaként is ismertek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés