bezár
 

zene

2018. 02. 18.
Vonósokra írt műveit mutatja be a Studio 5 zeneszerzőcsoport
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vonósokra írt műveit mutatja be a Studio 5 zeneszerzőcsoport Vonósokra írt művek szólalnak meg a Studio 5 zeneszerzőcsoport tagjai – Bella Máté, Kutrik Bence, Solti Árpád, Varga Judit és Virágh András Gábor – szerzői estjén, február 23-án a Zeneakadémián.

A koncerten Varga Judit Black and White, Kutrik Bence Emojik és Virágh András Gábor Genesys című művének ősbemutatója mellett Solti Árpád Concertino és Bella Máté Lethe című alkotása hangzik el Dobszay Péter vezényletével.

Az esten a zene képi aláfestést kap, minden egyes művet a muzsika hangulatára improvizált videó kísér. A Studio 5 felkérésére készült ambient jellegű videó Révész László László képzőművész és Volkan Mengii török komputer művész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem vendéghallgatójának munkája. 

Az alkotók arra törekszenek, hogy közelebb vigyék a kortárs zenét a fiatalabb közönséghez és minél többek számára tegyék élménnyé az általuk képviselt új zenei hangokat. Bár a Studio 5 komponistái kivétel nélkül külföldön is végeztek zenei tanulmányokat, mindannyian a Zeneakadémiát tartják alma materüknek. Számos hazai és nemzetközi díjjal büszkélkedhetnek, többen közülük a Zeneakadémia oktatójaként is ismertek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Tanulmány Víkingur Ólafsson videóklipjéről

Más művészeti ágakról

A Hévíz Kulturális folyóirat a Nyitott Műhelyben bemutatta idei harmadik lapszámát.
gyerek

Családi napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szombaton
Rőhrig Eszter: Ephyra, szerelmem, Napkút Kiadó, 2023


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés