bezár
 

zene

2018. 02. 18.
Vonósokra írt műveit mutatja be a Studio 5 zeneszerzőcsoport
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vonósokra írt műveit mutatja be a Studio 5 zeneszerzőcsoport Vonósokra írt művek szólalnak meg a Studio 5 zeneszerzőcsoport tagjai – Bella Máté, Kutrik Bence, Solti Árpád, Varga Judit és Virágh András Gábor – szerzői estjén, február 23-án a Zeneakadémián.

A koncerten Varga Judit Black and White, Kutrik Bence Emojik és Virágh András Gábor Genesys című művének ősbemutatója mellett Solti Árpád Concertino és Bella Máté Lethe című alkotása hangzik el Dobszay Péter vezényletével.

Az esten a zene képi aláfestést kap, minden egyes művet a muzsika hangulatára improvizált videó kísér. A Studio 5 felkérésére készült ambient jellegű videó Révész László László képzőművész és Volkan Mengii török komputer művész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem vendéghallgatójának munkája. 

Az alkotók arra törekszenek, hogy közelebb vigyék a kortárs zenét a fiatalabb közönséghez és minél többek számára tegyék élménnyé az általuk képviselt új zenei hangokat. Bár a Studio 5 komponistái kivétel nélkül külföldön is végeztek zenei tanulmányokat, mindannyian a Zeneakadémiát tartják alma materüknek. Számos hazai és nemzetközi díjjal büszkélkedhetnek, többen közülük a Zeneakadémia oktatójaként is ismertek.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Beischer-Matyó Tamás válaszol
Interjú Varga Judittal a siker lehetséges jelentéseiről, a zenei egyetemek szerepéről és a női zeneszerzők helyzetéről
Interjú Káli Gáborral versenyekről, karrierépítésről, zenei együttműködésekről

Más művészeti ágakról

Anders Thomas Jensen: Az igazság bajnokai
irodalom

Mi igenis teszünk Mi igenis teszünk
A Kötetlenül sorozat ötödik meghívottja Élő Csenge Enikő volt
irodalom

Mi az én részem az egészben? Mi az én részem az egészben?
Ingo Schulze a Goethe Intézet vendége volt
art&design

Mizújs, magyar design? Mizújs, magyar design?
10+1 design kísérlet a Fészek Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés