bezár
 

art&design

2018. 02. 21.
Picasso-kiállítás nyílik Pápán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Picasso-kiállítás nyílik Pápán Pablo Picasso műveiből nyílik kiállítás márciusban a pápai Esterházy-kastélyban. A tárlaton több, mint száz grafika, valamint könyvillusztráció lesz megtekinthető. 

Picasso életművének eddig kevéssé ismert szeletét mutatná be a március 11-étől látogatható tárlat, mellyel Magyarországon elsőként Pápán találkozhatnak majd az érdeklődők. 

Picasso már egészen fiatalon foglalkozott szűkebb hazájának, Andalúziának mór kalligráfiai hagyományaival. A második világháborút követően született műveiben pedig megteremtette a könyvillusztrációt, mint önálló műfajt, ezen munkái lesznek láthatóak a kiállításon.

A kiállított művek mellett a szervezők bepillantást nyújtanak a 20. század egyik legellentmondásosabbnak tartott művészének életébe is. A látogatók megismerkedhetnek azon nők sorsával is, akik feleségként, szeretőként befolyásolták Picasso életművét, a bemutatandó kisfilmeken pedig alkotás közben láthatják a mestert.

Láthatóak lesznek egyebek mellett a dadaizmus költője, Tristan Tzara verseihez és Jean Cocteau írásaihoz készült illusztrációk, valamint Picasso 1962-ben megjelent Toros y Toreros című kötetéhez készült művek.

Pablo Picasso a legtermékenyebb alkotók közé tartozik, több mint 50 ezer műalkotás fűződik a nevéhez. A Thomas Emmerling-gyűjtemény részét képező művek az elmúlt évben Lengyelországban, korábban Luxemburgban és Romániában voltak láthatók.

A Que viva Picasso, azaz Éljen Picasso című tárlat október 31-ig lesz látogatható az Esterházy-kastélyban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés