bezár
 

zene

2018. 02. 20.
Új nevek a Sziget fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újabb két nagyszínpados headlinert jelentettek be a Sziget szervezői és további több, mint 20 fellépőt az idei felhozatalból. Az idei Brit Awards-ra öt kategóriába is jelölt Dua Lipa és a világ egyik legnépszerűbb virtuális együttese, a Gorillaz is fellép az idei Sziget fesztiválon, amelyet idén augusztus 8. és 15. között rendeznek meg.

2018-ban a fesztivál nagyszínpadán az Egyesült Királyság egyik legfelkapottabb fiatal sztárja, Dua Lipa és Damon Albarn virtuális sztárzenekara, a Gorillaz mellett első alkalommal láthatja a közönség az ifjú kanadai énekes-dalszerzőt, Shawn Mendes-t is.

A fellépők között lesz továbbá a grime egyik nagy tehetsége, Stormzy, aki tavalyi nagysikerű lemezét hozza el, a Grammy-díjas The War On Drugs-ot. De a fesztivál vendége lesz az ausztrál énekes-dalszerző, a Chet Faker művésznéven is alkotó Nick Murphy is.

A soul-folk műfajt Lianne La Havas képviseli majd, továbbá a meghívottak között van az amerikai rapper-énekes Desiigner, valamint a tavaly öt nagylemezt is kiadó ausztrál pszichedelikus rockzenekar, a King Gizzard & The Lizard Wizard is.

Az elektronikus zenei felhozatalt erősíti a Gorgon City live, a soul zenei irányt JP Cooper képviseli majd, de fellép a francia house 18 éves sztárja, Petit Biscuit is. A house vonalat KSHMR amerikai DJ és Sofi Tukker képviselik, a dubstep irányt Borgore, a punk rockot pedig a The Living End ausztrál banda.

Érkezik továbbá a fiatal brit rapper, Scarlxrd; elektronikus zenéivel a Seven Lions és a Delta Heavy, valamint meghívott a Yellow Days, az osztrák Bilderbuch és a blues-country irányzatot képviselő My Baby is a fellépők köztt lesz.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés