bezár
 

színház

2018. 02. 23.
Péntektől vasárnapig amatőr színházi társulatok versenye Balassagyarmaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Péntektől vasárnapig amatőr színházi társulatok versenye Balassagyarmaton Péntektől vasárnapig rendezik meg Balassagyarmaton a 36. Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napokat, a hazai amatőr színi társulatok versenyét.

Az amatőr társulatok megmérettetésén idén 13 darabot láthat a közönség, tíz hazai és három határon túli színjátszócsoport mutatkozhat be. Az előadásokat zsűri értékeli, emellett koncert és ismerkedési est is várja az érdeklődőket - hangzott el a műsorban.

Szkéné színház

Nagyházi Béla, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ igazgatója felidézte, hogy a balassagyarmati irodalmi és színjátszó napokat 1964-ben rendezték meg először. Négy évvel később országos fesztivállá vált, majd 1983-tól már többnapos, nemzetközi nem hivatásos színjátszó-találkozóvá fejlődött. Ekkortól lett a kamarajátékok fesztiválja. 1967-től évente, 1990-től kétévente szervezik meg a programot. 

Hegedűsné Jusztin Gizella kulturális menedzser a műsorban fontosnak nevezte, hogy a versengés keretében a társulatok egymás előadásait is láthatják. A bemutatót követő napokon pedig szakmai műhelybeszélgetéseken elemzik ki az előadásokat.  Mint mondta, már a jelentkezésnél látszott, hogy izgalmas és színvonalas lesz a fesztivál. A fesztiválon számtalan műfaj szerepel: lesznek komolyabb hangvételű előadások, szórakoztató darabok, kétszemélyes, illetve csoportmunkára épülő produkciók, formanyelvi kísérletek, klasszikus kőszínházi hagyományokat ápoló munkák és társadalmi problémára reflektáló művek is.    

A produkciókat neves színházi szakemberek értékelik, a kiemelkedő szakmai teljesítményeket oklevéllel és a hagyományok szerint pénzjutalommal díjazzák - tette hozzá.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
John a Latinovitsban
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés