bezár
 

film

2018. 02. 23.
Sötét álmok - filmvetítés a Bem moziban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sötét álmok - filmvetítés a Bem moziban Az évközi vetítéssorozat folytatódik a Bem moziban. A következő film, amit meg lehet nézni, a Sötét álmok című film lesz. A vetítés időpontja: 2018. március 1. csütörtök 18:00 és 20:00 órakor lesz.

A Sötét álmok rendezője Mehrdad Oskouei iráni filmrendező. A film elnyerte Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál több díját is. 

A 18 év alatti lányok Iránban, a fiatalkorúak börtönében raboskodnak. Ahogy telnek a napjaik, úgy tudjuk meg lassan, hogy miért is jutottak oda. Széles a skála, kezdve a kábítószer-kereskedelemtől a zsebtolvajláson át egészen a gondatlanságból elkövetett emberölésig. Egyikükről sem mondanánk, hogy bűnözők, sokkal inkább esendő, kiszolgáltatott, helyes fiatal lányok. Bár a mindennapok unalmasan telnek a börtönben, mégis félelem fogja el őket, ha arra gondolnak, hogy mi történik majd, ha egyszer kikerülnek onnan. Ahogyan közeledik az újév, mégis mindegyikük abban reménykedik, hogy majd együtt ünnepelhet a családjával.

Regisztráció: bidf.guests@gmail.com

Esemény és további információk a Facebookon.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés