bezár
 

art&design

2018. 03. 07.
Március 15-ig lehet pályázni a Visegrádi Alap New Yorki rezidenciaprogramjára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március 15-ig lehet pályázni a Visegrádi Alap New Yorki rezidenciaprogramjára A New York-i Art in General művészeti szervezettel együttműködve nyílik lehetőség pályázni a Visegrádi Négyek vizuális művészei számára. Az ösztöndíjprogramban 2018 augusztusa és októbere között a V4 országainak egy-egy művésze vehet részt.

A Nemzetközi Visegrádi Alap 2000-ben alakult Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia közreműködésével. Céljuk elősegíteni a regionális együttműködést a visegrádi régióban (V4), valamint más országok között. Az alapítvány 8 millió euró értékben ír ki pályázatokat, ösztöndíjakat, adományoz és nyújt művészeknek lakhatást, melyeket évente a V4 országok egyenlő hozzájárulása biztosít. Más adományozó országok: Kanada, Németország, Hollandia, Dél-Korea, Svédország, Svájc és az Amerikai Egyesült Államok.

Jelen pályázatukban négy művész számára biztosítanak lehetőséget, hogy New York-ban alkothassanak. 

További információ itt és itt. 

Forrás: https://www.visegradfund.org/ és palyazatok.org

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés