bezár
 

film

2018. 03. 09.
Bemutatkozik a The Rub
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A berlini világpremier után március közepétől látható itthon Lichter Péter és Máté Bori The Rub című avantgárd Hamlet-filmje.

A hatvan perces avantgárd film első három vetítése az Art+ Cinema nagytermében lesz, a sorozatot egy kisebb kiállítás is kíséri majd. A mozi előterében a látogatók megtekinthetik a filmhez felhasznált festett, 35 mm-es nyersanyagokat, illetve a film készítéséről készült fotókat.

A The Rub nemzetközi premiere februárban volt a Berlini Filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójában, ahol a filmet az alkotók jelenlétében vetítették le, egy hosszú pódiumbeszélgetéssel egybekötve.

A The Rub több száz kézzel festett celluloidtekercs felhasználásával készült. A filmszalagokat az alkotók különböző módszerekkel roncsolták – például gyümölcsökkel rohasztották vagy föld alá ásták. Az állami támogatás nélkül készült, szó szerint zéró költségvetésű film főszereplő-narrátora Hajdu Szabolcs volt, zeneszerzője pedig Horváth Ádám Márton. A The Rub létrejöttét a Magyar Nemzeti Filmalaphoz tartozó Filmarchívum is segítette kiselejtezett filmszalagokkal. A klasszikus forgalmazásba nem kerülő filmet márciustól kezdve egészen őszig-télig több alkalommal, külön eseményeken, kiállításokkal és beszélgetésekkel egybekötve tervezik az alkotók vetíteni.

A márciusi három vetítés eseménye itt található.

Az első három vetítés időpontja és helyszíne: március 17.; 23.; 29. - 19:00 / Art+ Cinema.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés