bezár
 

színház

2018. 03. 22.
Csíksomlyói passió a hegyekben
A csíksomlyói hegynyeregben mutatják be a passiót
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csíksomlyói passió a hegyekben A csíksomlyói hegynyeregben, a hagyományos pünkösdi zarándoklat helyszínén mutatja be augusztus 18-án a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Csíksomlyói passiót - jelentették be a két intézmény vezetői szerdán egy Csíkszeredában tartott sajtótájékoztatón.

Vidnyánszky Attila rendező, színházigazgató elmondta: a Nemzeti Színház műsorán egy éve szerepel a Csíksomlyói passió kétfelvonásos, több mint háromórás előadása. A csíksomlyói hegynyeregben azonban egy más, rövidebb, egyfelvonásos produkciót terveznek bemutatni. 

Szkéné színház

Az előadást egy 3-4 futballpályányi területre tervezik, amelyen két színpadot is felszerelnek. A budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészei mellett mintegy száz erdélyi zenészt és táncost is bevonnak és Molnár Levente világhírű bariton is vállalta a fellépést a produkcióban. Vidnyánszky kitért arra, hogy az előadók életük meghatározó élményére készülnek. Az igazgató hozzátette: a Nemzeti Színház a nemzet színházává próbál válni, ehhez keresik a hangot, és többek között a Csíksomlyói passióval találtak rá a saját hangnemükre. 

Zsuráfszky Zoltán, az előadás koreográfusa, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes ügyvezetője elmondta, olyan előadást terveznek, amelyben egymásra találnak a műfajok. Megemlítette: a táncegyüttes táncosai székely ruhában vesznek majd részt a produkcióban és a végén egy székely táncot is bemutatnak. 

Böjte Csaba ferences szerzetes arról beszélt, hogy Jézus tanítása olyan vetés, ami ezerszeres termést hoz, a passió üzenete pedig az egész világ jövőjét érinti. A dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője megköszönte az alkotóknak, hogy az előadással közelebb próbálják hozni az emberekhez Jézus tanítását.

Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere azért mondott köszönetet az alkotóknak, hogy "hazaviszik" a csíksomlyói hegynyeregbe a passiót.

A kép az esemény facebook oldaláról származik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés