bezár
 

zene

2018. 04. 10.
Fellép a Dope Calypso a barcelonai Primaverán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fellép a Dope Calypso a barcelonai Primaverán Magyar fellépője is lesz idén az egyik legfontosabb európai zenei fesztiválnak. A Dope Calypso a barcelonai Primavera Soundon, illetve annak zeneipari találkozóján, a Primavera Prón lép fel, amelyet május 30. és június 3. között rendeznek meg.

A Primavera Pro ötnapos zeneipari találkozó, amely a nagyközönség számára rendezett fesztivál részeként, azzal egy időben zajlik a barceloani MACBA-ban, a kulturális élet központjában. Az eseményen Európa és a világ zenei szakemberei azért gyűlnek össze, hogy a meghívott előadók közül kiválasszák és akár leszerződtessék, a leg kiemelkedőbb tehetségeket.

Klasszikus kedvencek 2018.

A Primavera Sound idei programjában mások mellett Björk, az Arctic Monkeys, a Nick Cave and the Bad Seeds, Lykke Li, a National vagy a Belle and Sebastian koncertje szerepel. A rendezvény szakmai eseményén, a Primavera Prón a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) jóvoltából lesz magyar fellépő is, szintén először a konferenciapanelben is lesz magyar előadó.

A magyar könnyűzenei exportiroda másfél éves munkájának gyümölcse érett be azzal, hogy a Dope Calypso koncertet ad a Pimaverán. A zenekar a Primavera Sound köré szervezett showcase fellépői között lesz.

Az idén ötéves Dope Calypso (Kelemen László - gitár; Sarkadi Miklós - gitár, vokál; Szabó "Tonyo" Tamás - billentyűs hangszerek, vokál; Szabó "Vasaló" Áron - dob) eddig négy lemezt készített, a Farewell to the Fairy, Goodbye to the Ghost 2014-ben, a Banzai! Banzai! Banzai! 2015-ben, a Mau Mau 2016-ban, a Chaka Chaka pedig tavaly jelent meg. A csapat két koncertet is ad a hivatalos fesztiválprogram részeként. Az elsőt a Primavera Pro saját showcase rendezvényén a MACBA-ban, ahol a konferencia is zajlik. A másikat az idén is teltházasnak ígérkező fesztivál NightPro színpadán, ami közvetlenül a tengerparton, a nagyszínpadok mellett foglal helyet, és amelynek a backstage tere a szakmai delegáció közös találkozóhelye egyben.

A Primaverára, szintén a Hangfoglaló Program és annak exportirodája, a HOTS jóvoltából, magyar delegáció utazik, és a konferenciaprogramra, illetve a személyes mentorálásra is választottak magyar delegáltakat. Az utazás költségeire fordítható támogatásra januárig lehetett pályázni a Hangfoglaló nyílt kiírásán.

nyomtat

További írások a rovatból

Szubjektív, beszámoló, Bánkitó ’28
Milyen egy magyar 'szúfi' zenész pakisztáni arculata?
Ön(re)prezentáció a magyar zenei életben
Nagypénteki passió Zombola zenéjével

Más művészeti ágakról

art&design

Leletek az esetleges és lehetséges együttállások rétegéből Leletek az esetleges és lehetséges együttállások rétegéből
Fodor János tárgyiasult iróniájáról
gyerek

Lépj be a mesék világába!
BŰVÖS ERDŐ - BOSZORKÁNYOS KÜLDETÉS kiállítás és játék, Vajdahunyadvár
30. JAK-tábor 3. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés