bezár
 

art&design

2018. 05. 13.
Fénypecázás a Cultirisben
Bach Máté kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fénypecázás a Cultirisben 2018. május 17-től lesz látható a prae.hu művészeti portál munkatársa, Bach Máté Fénypecázás című kiállítása a Cultiris Galériában.

Bach Máté szociális munkás szakon diplomázott a Kodolányi János Főiskolán, és ezzel párhuzamosan ösztöndíjasként Dániában tanult fotográfia szakon. A főiskolai évei alatt másfél évet dolgozott hajléktalanszállón, ahol megszületett az Homeless Passion című dokumentumfilmje.

Élt időszakosan Alsószentmártonban, ahol mélyebb betekintést kapott a Beás Cigányság hétköznapi életébe. Idén lett hatéves a Vagány históriák című, írókról készített portrésorozata, melyből a Prae című folyóirat közölt válogatást: 1 és 2.

A képeit különböző tematikák alapján készíti el. Lassan egy évtizede dokumentálja a Vajdasági Tanyaszínház életét. 2017-ben jelent meg a Pesti nő című könyve az Athenaeum Kiadó jóvoltából. Jelenleg a Magyar Idők című napilap és a prae.hu kulturális portál fotóriportereként dolgozik.

"Fénypecázás sorozatom a hétköznapi életünkbe élő pillanatok megtalálásról szól. Sorozatom mögött nincsen tudatos koncepció, ez inkább egy nagy játék, ahol éppen vagyok az életben és ott egymásra találunk a pillanattal. Többnyire urbánus világban születettek meg a képeim, azért is, mert én is itt élem a hétköznapi életem pillanatait."- mondta Bach Máté a kiállításról. Fénypecázás című sorozatából is jelent meg egy válogatás a Prae irodalmi folyóiratban.

 

Fénypecázás

Megnyitó: 2018. 05. 17. 17:30 

A kiállítást Horváth Töreki Gergely színművész nyitja meg.

Helyszín: Cultiris Galéria Örkény István könyvesbolt (1137 Budapest, Szent István krt. 26.)

A tárlat 2018. június 23-ig tekinthető meg.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés